05 Mayıs 2010 00:00

‘Saldırın, haber yapalım’

DOĞAN Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Uğur Can Emzikli, Taksim’deki 1 Mayıs kutlamalarına katılanlara provokasyon düzenlediği ...

Paylaş

DOĞAN Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Uğur Can Emzikli, Taksim’deki 1 Mayıs kutlamalarına katılanlara provokasyon düzenlediği iddiasıyla gözaltına alındı. Emzikli’nin, mitinge katılanlara saldırması için para verdiği iddia edilen 17 kişi arasında, Dolapdere ve Küçükçekmece’de yaşanan provokasyonlara adı karışan kişilerin de bulunması dikkat çekti.
‘HABER YAPMAK İSTEDİ’
1 Mayıs’ta polis ekiplerinin bir ihbar üzerine yaptığı operasyonda, Şişli Feriköy Spor Kulübü arkasında 5’i çocuk 17 kişi gözaltına alındı. Taksim’e yürüyenlere yönelik saldırı gerçekleştirileceği öğrenilen bu grubun üzerinden 1 döner bıçağı, 6 demir sopa ve 6 tahta sopa çıktığı açıklandı. 17 kişi arasında bulunan M.G’nin, daha önce Dolapdere ve Küçükçekmece’de benzer saldırılarda yer alması dikkat çekti.
Gözaltına alınan 17 kişinin ifadelerinde, DHA Muhabiri Uğur Can Emzikli’nin, kendilerine para vererek provokasyon yapmalarını, bunun haberini yapmak istediğini söyledikleri iddia edildi.
TEM EKİPLERİ, GÖZALTINA ALDI
Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Emzikli’nin, Kocamustafapaşa’daki eviyle kız arkadaşının Üsküdar’daki evinde arama yapıldı. 2 bilgisayar ve bazı CD’lere el konuldu. Emzikli’nin yanı sıra 3 kişinin daha gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 21’e yükseldi. Vatan’da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM’de sorgusu devam eden Emzikli’nin, sorgusunun ardından cumhuriyet savcılığına sevk edilmesi bekleniyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GENÇLİK ATEŞİ CNBC-e 22.00

SONRAKİ HABER

Medya gazinoyu andırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...