06 Mayıs 2010 00:00

1 Mayıs coşkusuyla 26 Mayıs grevine...

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Taksim Hill Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla 2010 1 Mayıs’ını değerlendirdi. 1 Mayıs’ın başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 54 il merkezinde coşkuyla kutlandığını...

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Taksim Hill Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla 2010 1 Mayıs’ını değerlendirdi. 1 Mayıs’ın başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 54 il merkezinde coşkuyla kutlandığını aktaran Evren, işçi nüfusunun yoğun olduğu illerde geçmiş yıllara oranla daha fazla katılım olduğunu dile getirdi.
Taksim’in 32 yıl sonra kutlamalara açılması ve 1 Mayıs’ın tatil olmasının katılımın yüksek olmasında etkili olduğunu belirten Evren, genel itibariyle 1 Mayıs’ın başarılı geçtiğine değindi. 1 Mayıs 2010’da destek veren ve mücadele eden herkese teşekkür eden Evren, 26 Mayıs’ta yapılacak genel eyleme aynı coşku ve kararlılıkla katılım çağrısı yaptı.
Başbakan’ın Taksim’in açılmasıyla ilgili gereksiz bir tartışma içerisine girdiğini belirten Evren, bir ülkenin başbakanının, emek örgütleriyle polemik yapma hakkına sahip olmadığını dile getirdi.
Başbakan’ın sendikaların talepleri ve önerilerini değerlendirmekle mükellef olduğunu söyleyen Evren, “Bir sorun varsa siyaset sorunu çözmek zorundadır. Türkiye’de 1 Mayıslar sorundu. Taksim’in yasaklı alan olması sorundu. Sendikalar, yıllarca bunu dile getirdiler ve mücadele ettiler. AKP iktidarı, sendikaların mücadelelerini ancak iktidarının 8. yılında anlayabildi, mesele bundan ibarettir. Sayın Başbakan’ın dikkate alması gereken, 1 Mayıs meydanlarındaki emekçilerin ortaya koydukları taleplerdir” dedi.
GENEL GREV MEŞRUDUR
İktidar ile muhalefet arasında komuoyunu da meşgul eden faşizm tartışmalarına da değinen Evren, bu ülkenin demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyledi. İş güvencesi, güvenli çalışma hakkının aynı zamanda bir insan hakkı olduğunu dile getiren Evren, “Bu hakkı TEKEL işçilerinin elinden 4-c uygulamasıyla almaya kalkıştınız. Binlerce işçiye de aynı kuralları ya da benzerlerini uygulayacaksınız. Biz güvencesiz çalışmak istemiyoruz. Taleplerimizi dikkate almadınız, bu nedenle 26 Mayıs genel eylemini genel direnişe dönüştürme hakkımız artık meşrudur. Bu hakkı kullanmaktan çekinmeyeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÇALIŞMA BAŞLADI

SONRAKİ HABER

Yoksulluğa karşı 26 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...