06 Mayıs 2010 00:00

ÇALIŞMA BAŞLADI

ANTALYA’da son yılların en görkemli 1 Mayıs’ını gerçekleştiren emekçiler, 26 Mayıs’a hazırlanıyor.

Paylaş

ANTALYA’da son yılların en görkemli 1 Mayıs’ını gerçekleştiren emekçiler, 26 Mayıs’a hazırlanıyor. 1 Mayıs ve 26 Mayıs’a ilişkin görüştüğümüz KESK Antalya Şubeler Platformu Sözcüsü Nurettin Sönmez, gerek 25 Kasım ve 4 Şubat eylemlerinin gerekse de 1 Mayıs’ın, 26 Mayıs genel grevinin güçlü geçeceğinin habercisi olduğunu belirtti.
Geçen yıllara oranla daha güçlü bir 1 Mayıs’ı geride bıraktıklarını ifade eden Sönmez, kentin en işlek yerlerinden birinde yürüyüş gerçekleştirmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Özellikle KESK olarak Antalya’da bütün emekçileri kapsayacak bir 1 Mayıs’ı organize etmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Sönmez, bunun sonucunda bütün kitle örgütlerinin, emek örgütlerinin, siyasi partilerin, kadınların, gençlerin katıldığı bir 1 Mayıs’ı geride bıraktıklarını açıkladı. Gelecek sene daha güçlü bir 1 Mayıs geçirmeye çalışacaklarını belirten Sönmez, özellikle yerellerde etkinlikler yapılmasının da anlamlı bulunduğunu ve Finike, Kaş ve Alanya’da yapılan 1 Mayısların da güçlü geçtiğini vurguladı.
GÜVENCESİZLİĞE KARŞI
26 Mayıs’ta yapılacak olan genel greve ilişkin de konuşan Nurettin Sönmez, genel grevin 4 konfederasyonun öncülüğünde yapılacağını vurguladı. 4-b,4-c uygulamalarının daha da yaygınlaştırılmaya çalışıldığını belirten Sönmez, güvencesiz çalışmanın bütün meslekleri tehdit ettiğini ve özellikle eğitim alanında da hızla yaygınlık kazandığını ifade etti.
26 Mayıs’ın, 25 Kasım’ı ve 1 Mayıs’ı aşan bir güçle yapılması gerektiğini belirten Sönmez, bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını anlattı.
Geçtiğimiz günlerde çalışmalar doğrultusunda işyeri gezilerine başladıklarını dile getiren Sönmez, kazanımların, üretimden gelen gücün kullanılarak olacağını aktardı. Sönmez, halkın da bu eyleme katılması için çeşitli çalışmalara başlayacaklarını duyurdu. (Antalya/EVRENSEL)
Mehmet Köseler - Tanfer Yeşiltepe
ÖNCEKİ HABER

UPS iŞÇiSi DiRENiŞE BAŞLADI

SONRAKİ HABER

1 Mayıs coşkusuyla 26 Mayıs grevine...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...