06 Mayıs 2010 00:00

TMK mağduru çocukların geleceği yok ediliyor

ÇOCUKLARIN cezaevlerine konularak zulme maruz bırakıldığını belirten İHD Yöneticisi Kezban Yılmaz, “Binlerce çocuğun, düşleriyle birlikte gelecekleri de yok ediliyor” dedi.

Paylaş

ÇOCUKLARIN cezaevlerine konularak zulme maruz bırakıldığını belirten İHD Yöneticisi Kezban Yılmaz, “Binlerce çocuğun, düşleriyle birlikte gelecekleri de yok ediliyor” dedi.
İHD Diyarbakır Şubesi’nde Terörle Mücadele Kanunu kapsamında tutuklanan çocuklara ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Binlerce çocuğun TMK’dan dolayı yargılandığını hatırlatan İHD Çocuk Komisyonu Üyesi Avukat Kezban Yılmaz, çocukların büyük mağduriyetler yaşadığına dikkat çekti. TMK’ya muhalefetten dolayı son 3 yıl içerisinde yüzlerce çocuğun tutuklandığını belirten Yılmaz, çocukların kaldığı koğuşların fiziki koşullarının yetersiz olduğunu, sağlık ve tedavilerinin yapılmadığını belirterek, “Bu çocuklar doktor, psikolog ve personel eksikliği, yemekler, yıkanma koşulları, cezaevindeki personelin kendilerine yönelik kötü uygulamaları konusundaki sorunlarını bizlerle defalarca paylaştılar. Biz, iletilen her sorunu sürekli olarak ilgili makamlara iletmemize rağmen, bugüne kadar hiçbir makam, hiçbir kurum üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirecek küçük bir girişimde dahi bulunmamıştır” dedi.
SUÇLARI KÜRT DOĞMAK MI?
AKP’nin çocukları çocuk gibi kabul etmediğini kaydeden Yılmaz, AKP’nin yaklaşık bir yıldır hazırladığı ama Meclis’e getirmediği tasarıyı raflardan indirmesini istedi. “Bu çocuklar neyin kefaretini ödüyorlar? Suçları bu bölgede Kürt olarak doğmuş olmak mı” diye soran Yılmaz, çocukların serbest bırakılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi. Geçtiğimiz pazartesi günü Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde kalan çocukların isyan çıkardığını hatırlatan Yılmaz, “Bu tür olayları yapmayın dedik. Telkinlerde bulunduk. Ancak psikolojileri çok kötü durumda. Bu tür olaylar yine çıkar diye kaygılanıyoruz” dedi. İHD Şube Sekreteri Burhan Zorooğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çıkan olaylarda çocukların zarar görmemesinden dolayı sevinçliyiz, ancak tekrar bu tür durumlar gelişir diye de kaygılıyız” dedi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Askeri operasyon genişliyor

SONRAKİ HABER

YİBO’lar kaldırılsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...