06 Mayıs 2010 00:00

zama zingo

* TRT’nin Yasak Şarkılar adında bir program yapması, insanı karışık düşüncelere sevk ediyor.

Paylaş

* TRT’nin Yasak Şarkılar adında bir program yapması, insanı karışık düşüncelere sevk ediyor. Bir yandan, hele de TRT’nin böyle bir program yapması anlamlı. Bir yandan da bir pişkinlik hali yok mu peki? TRT’de diyelim artık eskisi gibi bir denetim mekanizması yok, dolayısıyla, “Yasaklı şarkıcılar” diye bir listesi yok ve TRT de tek kanal olmadığı için sanatçının tanıtım imkanını eskisi gibi kısıtlama yeteneğine de sahip değil. Öyle görünüyor. Ama sansür bitti mi? Daha geçen yıl Ahmet Kaya şarkısı söyleniyor diye yayının kesildiği haberleri çıkıyordu. Büyük bir prodüksiyon şirketiyle bağlantılı olmayan, reklam vermeyen sanatçılar, TRT’ye de, başka kanallara da çıkabiliyor mu? Kapitalizmin gizli sansür zaten bitmez. Kürtçe şarkılar TRT 6 dışındaki kanallarda çalınabiliyor mu örneğin? Yani, o programa malzeme çok, ille de nostaljik takılmasınlar...
* Evcilik Oyunu diye bir program başlayacakmış. Zaten tanıtımını izlerken sıkıldım, yeterince evcilik ve yeterince oyun yokmuş gibi. Bir de “Sizde evet diyorsanız” diye “de”yi yanlış yere bitişik yazdıklarını görünce tam soğudum.
* Arda’nın Diyar’la derdi nedir arkadaş, bunu biri açıklasın. Kapalıçarşı’da Cemal’in gidişinden sonra, dengeyi benim tahmin ettiğimden daha iyi kurdular açıkçası. Ama yılların çapkın Arda’sını, iki bölüm önce hayatında ilk kez bir kıza aşık ettiler, Cemal’in kardeşine. İki bölüm sonra, merhum Cemal’in karısı Diyar’ı kıskanmaya başladı.
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Cellat yalnız, Denizler binlerle...

SONRAKİ HABER

KAYIP ŞEHİR TNT 20.00

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...