07 Mayıs 2010 00:00

İthal pirinç çeltik üretimine darbe vuruyor

BAFRA Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Ak, düşük fiyatlı ithal pirincin Türkiye’deki pirinç yeterliliği...

Paylaş

BAFRA Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Ak, düşük fiyatlı ithal pirincin Türkiye’deki pirinç yeterliliği ve çeltik üretimine darbe vurduğunu söyledi.
Ak yaptığı açıklamada, hükümetin milli tarım politikasını belirlemesi gerektiğini dile getirdi. Tarım sektöründe bütün dünyada girdilerde artış olduğunu ifade eden Ak, “Hükümete ‘Niye gübre ve mazot fiyatını artırdın?’ diyemiyoruz, ama diyebildiğimiz tek şey şu: fiyatlar artıyor, bize daha çok destek olunması lazım. Bu tür krizlerde yaşanması gereken şey, günü kurtarmanın en kolay yolu ithal etmektir. Oysa geleceği görerek yapılması gereken milli tarım politikaları, üretimi artırmaktır” dedi.
Medyanın kasıtlı haberlerinin ithalatçı firmaların işine yaradığını ifade eden Ak, gerekli müdahaleler yapılmazsa Türkiye’nin pirinçte dışarıya bağımlı hale geleceğini kaydetti. Ak, çeltik üreticisinin bitme noktasına geldiğine dikkat çekerek, “Son birkaç yıl içinde dünya standartları üzerinde verim artışı yakalayan 20 bin çeltik üreticisinin ülke ihtiyacının tamamını karşılamaya talip bir potansiyeli var” şeklinde konuştu. (SAMSUN)


ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

UPS’ye sendika girecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...