08 Mayıs 2010 00:00

Bütün kentler Deniz oldu

BİR ÇOK kentte yapılan anma ve yürüyüşlerde Deniz, Hüseyin ve Yusuf anıldı.

Paylaş

BİR ÇOK kentte yapılan anma ve yürüyüşlerde Deniz, Hüseyin ve Yusuf anıldı.
GAZİANTEP
Denizler, Gaziantep’te Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Sosyalist Gelecek Parti Hareketi, Sosyalist Gençlik Derneği, Demokratik Yurtsever Gençlik, Yeni Toplum Kültür Sanat Derneği, MESOP’un bir araya gelerek oluşturduğu 6 Mayıs Platformu’nun gerçekleştirdiği yürüyüşle anıldı. Kırkayak Parkı’ndan eski adliye binası önüne kadar yürüyen yüzlerce genç, kadın, işçi, kamu emekçisi, ‘68’in önderlerinin ve onların şahsında sembolleşen mücadelenin unutturulamayacağını bir kez daha haykırdı.
Öte yandan, Gaziantep BDP Gençliği de akşam saatlerinde BDP Şahinbey ilçe binasında bir anma etkinliği düzenledi.
ADANA
Çukurova Üniversitesi öğrencileri de bir anma etkinliği düzenledi. Anmada öğrenciler adına konuşma yapan Çukurova Üniversitesi öğrencisi Serkan Zor, 38 yıl önce idam kararını onaylayan TBMM çatısı altında bugün yaşananların ve o gün başkaldıran gençliğe ders vermek adına idama el kaldıranların, halkı temsil etmediğini vurgularken; bugün de Meclis’te demokrasicilik oynayanların, emekçilerin üzerinde tepinerek halka rağmen iktidarlarını sürdürdüklerini ifade etti.
ANTALYA
Antalya’da işçiler, emekçiler, kadınlar ve gençler, Halkların Kardeşliği İçin Gençlik Platformu olarak Kışlahan Meydanı’nda bir araya geldi. Emek Partisi üyeleri, il binasından Deniz Gezmiş’in dev pankartı ile kapalı yol Halk Bankası önüne kadar sloganlar ve alkışlarla yürüdü. Oradan da Kışlahan Meydanı’na kadar yüründü. Yürüyüşe 250 kişi katıldı.
HATAY’DA SLOGANLARLA...
Antakya’da BDP, EMEP, SGD, Özgürlükçü Gençlik, TKP ve Muhalif Gençlik’ten oluşan çok sayıda kişi, Eğitim Sen önündeki Ulus alanında toplanarak; ‘Yusuf Hüseyin Deniz, sürüyor sürecek mücadelemiz’ sloganları attı. Alanda grup adına konuşan Hasan Akgöl, Denizlerin yolunda ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.
UŞAK
Uşak Belediyesi önünde toplanan gençler, buradan Tiritoğlu Meydanı’na yürüdüler. Yapılan açıklamada, bugünlerin nostalji zamanı değil tam tersine, alanlara dökülüp mücadele etme zamanı olduğu vurgulandı. Son yılların en geniş katılımı ile alanlara çıkan kitleye, Uşak halkı tarafından verilen destek de büyük oldu.
KÜTAHYA’DA COŞKUYLA...
Kütahya’da ilk kez Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve ‘68 gençlik önderleri devrimci bir coşkuyla anıldı. Eğitim Sen ve üniversite öğrencilerinin birlikte yaptığı anma etkinliğine, Vazo’dan başlandı. Küçük Park’ın önüne kadar sloganlar eşliğinde yüründü. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı yürüyüş, Küçük Park’ın önünde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.
İSKENDERUN
Denizler için İskenderun’da yapılan anmaya; BDP, İHD ve Emek Gençliği katıldı. Etkinlikte konuşan BDP Parti Meclisi Üyesi Mahmut Aydıncı, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği mücadelenin önemini anlattı ve son süreçlerde Kürt öğrencilere yönelik baskılara karşı birlik olma çağrısı yaptı.
ÇORUM
Emek Partisi Çorum İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasına, gençler yoğun ilgi gösterdi. Kültür Sitesi önünde toplanılarak postane önüne kadar yüründü. Çorum Emek Gençliği tarafından hazırlanan “‘68’den Bugüne Denizlerce Çoğalarak Yarınlara Yürüyoruz” pankartının açıldığı yürüyüşte sık sık, ‘Yusuf-Hüseyin-Deniz; sürüyor, sürecek, mücadelemiz’, ‘Gençlik emeğin safında’ sloganları atıldı.
ESKİŞEHİR
Eskişehir’de Hamamyolu girişinde bir araya gelen Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri, buradan Adalar Porsuk Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçti. Alkış ve sloganlarla yürüyen 300 kişilik gruba Eskişehir halkı da alkışlarla destek verdi.
YÜKSEKOVA
Yüksekova KESK ve DİSK şubeleri tarafından KESK toplantı salonunda bir anma töreni gerçekleştirildi. Törene; Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Yüksekova BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, il meclis üyeleri ve belediye meclisi üyeleri, Barış Anneleri İnsiyatifi, Kurdî Der, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
VAN
Van’da da Deniz, Yusuf ve Hüseyin için MKM’de anma etkinliği düzenledi. Çok sayıda gencin katıldığı anma, sinevizyon gösterisiyle sona erdi.
BOLU
Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapılan anmaya 300 öğrenci katıldı. Merkez Kardelen Meydanı’nda gerçekleştirilen anmaya da EMEP, TKP, Öğrenci Kolektifleri, EHP, ÖDP, SGD, DYG ve Eğitim Sen üyeleri katıldı.
KEÇİÖREN
Keçiören ilçesi Ovacık Mahallesi Erdal Yıldırım Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikle Denizlerin mücadele arkadaşı Aydın Çubukçu, Denizleri ve günümüzün mücadelesine yansımalarını anlattı. Etkinlikte, Ovacıklı gençlerden Deniz Ortakçı, yaptığı konuşmada, Deniz ve arkadaşlarının mücadelesinin ve değerlerinin hâlâ güncelliğini koruduğunu ve yaşatıldığını belirtti.
Ovacıklı Sercan Zengin ise “Darağacında asmışlar/Üç güzel yiğidimi/Ah yanıyor yüreğim/suçları cinayet miydi” sözleriyle başlayan, Denizler için yazdığı şiirini okudu. Denizlerin mücadele arkadaşı Aydın Çubukçu da Denizlerin böyle emekçi semtlerinde anılmasının anlamlı olduğunu belirtti.
BALIKESİR
Denizler, Balıkesir’in Burhaniye ilçesi ve Edremit/Altınoluk beldesinde de törenlerle anıldılar. Emek Gençliği tarafından Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen anmaya; EMEP, ÖDP ve TKP de katıldı. Anma etkinliği, atılan bağımsızlık sloganları ve söylenen devrim marşları ile sona erdi.
Altınoluk’ta yapılan anmaya ise 100 kişi katıldı. EMEP Belde Örgütü tarafından yapılan etkinliğe, BDP ve ÖDP belde temsilcileri de destek verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNDE YAŞIYORLAR

SONRAKİ HABER

Denizler bir kez daha Dolmabahçe’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...