08 Mayıs 2010 00:00

İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNDE YAŞIYORLAR

68’in gençlik önderleri önceki gün İzmir’de çeşitli eylem ve etkinliklerle anıldı.

Paylaş

68’in gençlik önderleri önceki gün İzmir’de çeşitli eylem ve etkinliklerle anıldı.
Hilton Oteli önünde toplanan İzmir Emek Gençliği üyeleri, Denizlerin fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde “Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm İçin İşçi Sınıfının Yolundayız” yazılı pankartla Konak Meydanı’na yürüdüler. Alkış, zılgıt, Türkçe ve Kürtçe sloganlarla yürüyen gençlere çevreden de alkışlarla destek verildi.
DENİZ’İN SÖZLERİ BUGÜNÜ TARİF EDİYOR
Denizler için ikinci eylem, KESK İzmir Şubeler Platformu, EMEP, BDP, ÖDP, SDP ve Devrimci 78’liler Federasyonu’nun çağrısı ile gerçekleşti. Konak Sümerbank önünde toplanan çok sayıda sendika, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi kortej oluşturarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Emek Gençliği’nin en önde yürüdüğü ve çok sayıda gençlik örgütünün bulunduğu yürüyüş kortejinin kalabalıklığı dikkat çekti. Eyleme Kent AŞ işçileri de katılırken Bülent Ermeş işçiler adına bir konuşma yaptı. Eyleme, Halkevleri, EDP, ESP, İHD, Ege 78’liler de katıldı.
İŞÇİLER DE ANDI
Denizler için yapılan en anlamlı buluşmalardan birisini Çiğli Belediyesi Kafesan işçileri gerçekleştirdi. Genel-İş 5 No’lu Şubeye bağlı Çiğli Belediyesi şantiye işçileri, öğle arasında yemekhanede toplanarak Denizler için anma etkinliği düzenledi. 200 dolayında işçinin katıldığı anmada konuşan İşyeri Baştemsilcisi Ayhan Tural, Denizlerin idam edilmesinin işçi sınıfı mücadelesinde önemli yer teşkil ettiğini belirtti. Tural, “Denizleri işyerlerinde anarak onların göstermiş olduğu sınıf mücadelesinin ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu bir kez hatırlıyoruz” dedi. Anmada konuşan EMEP İl Yöneticisi Gürsoy Turan, “Burada işyerinde işçiler tarafından anılmaları çok anlamlıdır” dedi.
3 FİDAN İÇİN 3 FİDAN DİKİLDİ
Bu yıl İzmir’de bulunan Bayraklı, Buca, Bornova, Karabağlar belediyeleri Denizleri anma etkinlikleri düzenledi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir 68’liler Platformu sözcüsü Aydın Türkaydın ile birlikte 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına Nâzım Hikmet Rekreasyon alanına üç fidan dikti. Yamanlar halkının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu gençler ülkenin tam bağımsızlığı ve emeğin en yüce değer olmasını istedikleri için asıldılar” dedi.
İzmir’in dört ayrı yerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andıklarını dile getiren 68’liler Platformu Sözcüsü Aydın Türkaydın, “Bu sene bir şeyler oldu insanlara. Denizlere sarıldık” dedi.
MAHALLELERDE DE ANILDILAR
Denizler, Eskiizmir’de bulunan Sivas Yusufoğlan İzmir Köy Derneği’nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe 100’e yakın kişi katıldı. Anmada hep bir ağızdan Denizlerin türküsü söylendi. Dernek Başkanı Gürsel Beşel, “Bu yiğit önderlerimizi daima mücadelemizde yaşatacağız” diye konuştu.
Dernek yöneticilerinden Bayram Babatutmaz da, Denizleri astıran kapitalist zihniyetin dünyadaki devrimci önderlerin resimlerini her türlü tüketim malzemesinde kullanarak temsil ettikleri değerleri, unutturmaya çalıştığına dikkat çekti.
EMEP Konak İlçe Başkanı Haydar Cenan da yaptığı konuşmada, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının antiemperyalist, işçi, köylü mücadelesiyle insanların gönlünde taht kurduğunu belirtti. Eğitim-Sen üyesi öğretmen Kamil Doğan da Can Yücel’in More Nostrum şiirini okudu. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Denizlere mücadele sözü!

SONRAKİ HABER

Bütün kentler Deniz oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...