08 Mayıs 2010 00:00

Güvencesizlik ‘işçi bayramı’nda da öldürdü

1 MAYIS resmi tatil ilan edilmesine rağmen; başta sendikasızlar olmak üzere birçok işyerinde...

Paylaş

1 MAYIS resmi tatil ilan edilmesine rağmen; başta sendikasızlar olmak üzere birçok işyerinde, işçiler çalışmak zorunda kaldı. Onlardan biri de 42 yaşındaki Aytekin Körsülü’ydü. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde taşeron işçi olarak çalışan Körsülü, resmi tatil olmasına rağmen çalıştığı 1 Mayıs günü, temizlik yaptığı dekanlık binasının camından düştü. Hastaneye kaldırılan işçi, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
SES Ankara Şubesi’nin çağrısıyla dün Körsülü’nün mesai arkadaşları, dekanlık önünde basın açıklaması yaptılar. Taşeron şirketin, işçileri, “Eyleme katılanların iş akdi feshedilecek” diyerek tehdit ettiği iddia edildi.
“Güvencesizliği kaldırın, ölümleri durdurun” pankartı açılan basın açıklamasında, sağlıkta taşeron çalıştırmanın yasaklanması talep edildi. SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, Körsülü’yü, tam da 1 Mayıs alanlarında yüz binlerce emekçi insanca çalışma koşulları ve iş güvencesi talep ederken kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Körsülü’nün, sayıları 150 bini bulan taşeron sağlık işçileri gibi iş güvencesi olmadan asgari ücrete çalıştığına dikkat çeken Kara, onun da diğer taşeron işçiler gibi resmi tatil günlerinde bile çalışmaya zorlandığını ifade etti. Taşeron işçilerin Adana’da 40 yaşını geçtikleri için, Mersin’de hamile kaldıkları için, Bursa’da işçi şefi hakkında tutanak tuttuğu için işten atıldıklarını hatırlatan Kara, meslek hastalıklarına ilk yakalananın da taşeron işçiler olduğunu vurguladı.
Tuzla tersaneleri, maden ocakları, kot atölyeleri ve tarım işçilerinin, taşeron sağlık çalışanlarının iş kazalarında ölmelerinin kader olmadığını belirten Kara, “Aytekin Körsülü ve tüm taşeron sağlık emekçilerine dayatılan güvencesizliğin ve ölümün, başta kadrolu sağlık emekçileri olmak üzere tüm emekçileri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasına karşı mücadele edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hastaneyi sattırmayacaklar

SONRAKİ HABER

KIYASETTiN ASLAN TOPRAĞA VERiLDi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...