08 Mayıs 2010 00:00

Hastaneyi sattırmayacaklar

SAĞLIK Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi üyeleri, Vakıf Gureba Hastanesi emekçileri, hastanenin peşkeş cekilmesine izin vermeyeceklerini bildirdiler.

Paylaş

SAĞLIK Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi üyeleri, Vakıf Gureba Hastanesi emekçileri, hastanenin peşkeş cekilmesine izin vermeyeceklerini bildirdiler.
Hastane bahçesinde bir araya gelen emekçiler, hastane arazisinin kurulacak özel üniversiteye devredilmesini içeren tasarıyı protesto ettiler. Sık sık “Hastanelerimizi sattırmayacağız”, “Gureba peşkeş çekiliyor” sloganlarını atan emekçiler, hükümetin özeleştirme politikalarına tepki gösterdi. Yapılan eyleme, hasta ve hasta yakınları da alkış ve sloganlarla destek verdi. Şube üyeleri adına konuşan SES İşyeri Temsilcisi Fadime Kavak, yasanın Anayasa’ya ve Vakıflar Kanunu’na aykırı olduğunu dile getirerek, hükümetin derhal yasayı geri çekmesini istedi. Kavak, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastaların burada ücretsiz tedavi edilebildiğini belirterek, hastanenin satılması durumunda sadece parası olanların sağlık sisteminden yararlanabileceğini, parası olmayanların ise ölüme mahkum olacağını söyledi.
Kavak’ın ardın söz alan Şube Başkanı Songül Beydilli de Vakıflar Haftası’na girildiğini hatırlatarak, hükümetin ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, Vakıflar Haftası kutlamalarını samimi bulmadığını dile getirdi. Hastanenin peşkeş çekildiğini dile getiren Beydilli, pazartesi günü hastane bahçesinde stant kuracaklarını ve hastanenin satılmaması için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ölümün değil, diyaloğun yolunu açın!

SONRAKİ HABER

Güvencesizlik ‘işçi bayramı’nda da öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...