08 Mayıs 2010 00:00

Polisten Genelkurmay’ı ‘önleme dinlemesi’ talebi

DENİZ Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”yla ilgili davanın soruşturma...

Paylaş

DENİZ Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”yla ilgili davanın soruşturma aşamasında polisin Genelkurmay Başkanlığı’na ait bir telefon ile Eski Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler’in kullandığı, eşinin üzerine kayıtlı telefonları dinlemek istediği ortaya çıktı. İstanbul Valiliği aracılığıyla savcılığa gönderilen dinleme talebinde Genelkurmay Başkanlığı’na ait bir telefon numarası ile 16 isme ait 23 ayrı telefonun takibi için izin istendi. Dinleme talebinde “Gelişen ani olaylar karşısında derhal müdahale edilebilmesi” gerekçe gösterildi.
DİNLENMESİ İSTENEN İSİMLER
Ahmet Hicri Dinçerol, Ergin Saygun, Fehime Süeda Taşdeler, Ziya İlker Göktaş, Fuat Sem, Şükrü Kısadere, Erhan Sakallı, Tülay Bozkurt, Kazım Bozkurt, Mustafa Urhan, Rifat Sülük, Muharrem Mutlu Arıkan, Fatih Karacaer, İsmail Volkan Şahin, Berrin Bal Şahin, Halil İbrahim Turunç.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

HAYAT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Berk’e süresiz görev!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...