09 Mayıs 2010 00:00

Başıbüyük'e uluslararası destek

KENTSEL dönüşüme karşı evlerini yıktırmamak için verdikleri mücadeleyle gündeme gelen Maltepe Başıbüyük halkının mücadelesi devam ediyor.

Paylaş

KENTSEL dönüşüme karşı evlerini yıktırmamak için verdikleri mücadeleyle gündeme gelen Maltepe Başıbüyük halkının mücadelesi devam ediyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP’li belediyeye oy vermeyen Başıbüyüklüler, şimdilerde ise seçim sürecinde kendilerine tapu vaadi veren CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’e tepkili. Mahalleye destek ziyaretleri de sürerken, yurtdışından gelen öğretim üyeleri ve şehir plancıları, dün mahalleliyle buluştu.
RANTSAL DÖNÜŞÜM
Barınma hakkı, kentsel dönüşüm ve halkın mağduriyetini araştıran üniversiteliler, Başıbüyük’te yapılan TOKİ konutlarının ve mahallede yapılmak istenen dönüşümün, halkın yararına olmadığını, halkın rantsal bir dönüşümle karşı karşıya kaldığını söylediler.
Araştırmacılar arasında Hollanda Noterdam Belediyesi şehir plancıları, kent tasarımcıları, mimarlar, Stuttgard Üniversitesi öğretim üyeleri ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi şehir planlama bölümü öğretim üyeleri yer aldı.
Başıbüyüklü kadınların gözleme ikram ettiği araştırmacılar, hem TOKİ konutlarını hem de mahalleyi dolaşarak, bugüne kadar yaşanları ve mahallede hayata geçirilmek istenenleri mahalle halkından dinlediler. Araştırmacılar, gözlemlerini Maltepe Belediyesi’yle paylaşacaklarını ve Bilgi Üniversitesi’nde yapacakları panelde kamuoyuyla da paylaşacaklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar yasta değil isyanda

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...