10 Mayıs 2010 00:00

DENİZ ANMALARI SÜRÜYOR

DENİZ Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 38. yılında Türkiye’nin her yerinde anılmaya devam ediyorlar.

Paylaş

DENİZ Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 38. yılında Türkiye’nin her yerinde anılmaya devam ediyorlar.
Tuzla Emek Gençliği üyeleri Pendik Esenyalı Mahallesi ve Tuzla Yayla mahallelerinde Denizleri andı. Esenyalı mahallesinde Munzur Kafe’de bir araya gelen gençler, 6 Mayıs’tan günümüze isimli sinevizyon gösterimi yaptılar. Daha sonra sorunlarını tartışan gençler, 26 Mayıs’ta yapılacak genel greve nasıl hazırlanacaklarını tartıştılar. Yayla mahallesinde Pazarbaşında bir araya gelen Ehlibeyt Derneği ve Emek Gençliği üyeleri Yayla merkeze kadar sloganlarla yürüdüler. Burada açıklama yapan Cansu Ergin, gençlerin Denizlerden öğrenerek bugün yaşadıkları sorunlara karşı mücadeleyi sürdürdüğünü ifade etti.
LONDRA’DA ETKİNLİK
Londra’da yaşayan Türkiyeli emekçiler de Denizleri unutmadılar. Day-Mer tarafından düzenlenen etkilliğe bine yakın kişi katıldı. Denizlerin mücadele arkadaşı Mustafa Yalçıner, Denizlerin mücadelesinin her yerde devam ettiğini dile getirdi. Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin ise, yerli işçi ve emekçilerle mücadele alanlarında birleşerek Denizlerin mücadelesine sahip çıktıklarını belirtti. Day-Mer Gençlik Komisyonu üyesi Oktay Şahbaz ise gençliğe seslenerek, “Ya sessiz kalacağız ya da Denizlerin yaptığı gibi mücadele edeceğiz” dedi. Gecede, Latin Amerika müzik grubu Lokondes, Metin-Kemal Kahraman, Grup Çığ, Grup Anatolia, Day-Mer Halkoyunları ekibi ve Day-Mer kadın korosu dinleti ve gösteri sundular.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Danıştay: Sosyal devlette 4-c olmaz

SONRAKİ HABER

26 Mayıs’a sendikalar destek verirse katılacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa