10 Mayıs 2010 00:00

Lise öğrencileri barışı yazıyor

EĞİTİM SEN Antalya şubesi barış konulu kompozisyon yarışması düzenledi.

Paylaş

EĞİTİM SEN Antalya şubesi barış konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Türkiye’de ilk defa eğitim alanında çalışma yapan bir kurum, toplumsal uzlaşıda önemli bir rol alan “Barış’ı” gençler arasında tartışmaya açtı. Toplumda yaşanan bütün çatışma ortamlarından etkilenen gençler nasıl bir barış istediklerini ve neden barışta ısrar ettiklerini yazdıkları kompozisyonlarla anlatmaya çalışacaklar. Birçok alanda örnek sayılabilecek böyle bir çalışmanın mimarlarından Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ve Türkiye Barış Meclisi üyesi aynı zamanda eski bir eğitimci olan Feyzi Ceylan’la yarışmayla neyi amaçladıklarını konuştuk.
Bir eğitimci ve öğretmen olarak edebiyatla, kompozisyonla, sanatla iç içe olduklarını belirten Nurettin Sönmez, son yıllarda bütün dünyada baskı ve sömürünün yaygınlaştığını, savaşların, sömürünün arttığını söyledi. Ülkemizde şiddet ortamının yaygınlaştırılmaya çalışılmasının barışa olan ihtiyacı ortaya koyduğunu anlatan Sönmez, Barış Meclisi’nin kendilerine böyle bir çalışmayla gelmesini önemsediklerini ve çalışmalara başladıklarını vurguladı. İlginin çok yoğun olduğunu söyleyen Sönmez böyle bir çalışmanın Türkiye’de çok önemli ve ilk olduğunu belirtti. Yarışmaya katılan bütün kompozisyonları kazanmış kabul edeceklerini söyleyen Sönmez, okullarda barışın tartışılıyor olmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.
Seçici kurulda da yer alan Feyzi Ceylan, barışın eğitim alanında konu alınmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Barış Meclisi üyesi olarak birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Ceylan özellikle böyle bir çalışmanın, yapmış oldukları tüm faaliyetlere çok fazlasıyla katkı sunacağını belirtti. Antalya’daki bu uygulamanın, Türkiye’nin diğer yerlerinde barış adına yapılan birçok çalışmaya örnek olacağını vurgulayan Ceylan, barışa başka kurumlarla da nasıl katkı yapılabileceğini düşündüklerini anlattı. Barış dilinin toplumun bütün yapısına hakim olması gerektiğini belirten Ceylan, kitapların dilinin özellikle şiddete dayalı olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini anlattı.
Bugün başvuru için son gün. Yarışmasının seçici kurulunda Hasan Kıyafet, Şükrü Erbaş, Nuri Erkal, Feyzi Ceylan, Nurettin Sönmez, Kâmile Yılmaz ve Nusret Gürgöz yer alıyor. (Antalya/EVRENSEL)
Tanfer Yeşiltepe Mehmet Köseler
ÖNCEKİ HABER

Formasyon talebi ile 26 Mayıs’a

SONRAKİ HABER

Ayazmalılar mücadeleye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...