10 Mayıs 2010 00:00

Formasyon talebi ile 26 Mayıs’a

KOCAELİ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri 4 konfederasyonun aldığı karar gereği ...

Paylaş

KOCAELİ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri 4 konfederasyonun aldığı karar gereği 26 Mayıs’ta yapılacak genel eyleme kendi talepleriyle katılmaya hazırlanıyor. Görüştüğümüz öğrenciler, diplomalı işsiz olmak istemediklerini söylediler.
Alper Kumli İngiliz dili ve edebiyatı öğrencisi. 26 Mayıs’ta öğrencilerin kendi talepleriyle alanlarda olacağını belirten Kumli “Biz fen edebiyat öğrencileri diplomalı işsiz olmayacağımız ve gelecek kaygısı yaşamayacağımız bir eğitim istemiyle alanlarda olmalıyız” dedi. Formasyon hakkı mağduriyetlerinin devam ettiğini vurgulayan Kumli, bunun nedeninin ise formasyon hakkı için getirilen şartların zorluğu olduğuna dikkat çekiyor.
Handan Ateş ise Türk dili ve edebiyatı bölümü öğrencisi. Sözlerine “26 Mayıs’ta öğrenciler olarak kendi taleplerimizle alanlarda olacağız” diyerek başlayan Ateş, öncelikli sorunlarının formasyon olduğunu belirtiyor. Ateş, herkese eşit haklar sağlanması ve ayrımcılığın ortadan kalkması gerektiğini sözlerine eklerken, bu ayrımcılığa en çok fen edebiyat öğrencilerinin uğradığını da vurgulamaktan geri kalmıyor.
Meltem Dilek de İngiliz dili ve edebiyatı öğrencisi. Ülkedeki bütün mağdur kesimlerin, 4-c ile köle haline getirilmeye çalışılan TEKEL işçileri için, 12 Eylül Anayasası’na karşı çıkmak için, askeri vesayete ve Kürt sorununda çözümsüzlüğe karşı çıkmak için alanlarda olması gerektiğini vurgulayan Dilek bu taleplerin yanında paralı eğitime karşı çıkmak için de alanlarda olacaklarını söyledi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Zeliha Gürel - Asena Akarsu
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar devletin tutumunu bir kez daha protesto ettiler

SONRAKİ HABER

Lise öğrencileri barışı yazıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...