10 Mayıs 2010 00:00

UÇ UÇ EN AZ UÇ!...

Başbakan Erdoğan bütün tepkilere rağmen üç çocuk ısrarını sürdürüyor.

Paylaş

Başbakan Erdoğan bütün tepkilere rağmen üç çocuk ısrarını sürdürüyor. Bu talebini her fırsatta dile getiren Erdoğan işi adete bir kampanyaya dönüştürdü.
Erdoğan son yaptığı açıklamada üç çocuğun da yetmeyeceğini “En az üç istiyoruz” diyerek açıkladı. Bununla da yetinmeyen başbakan “Eğer böyle giderse 2038’de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım. Belki ödül de koyarız bu işe belli olmaz” bile dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya’nın oğlu Yavuz Selim Kaya’nın, Pendik’teki Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan nikah törenine katıldı.
BEN ‘Üǒ DEMEDİM, ‘EN AZ Üǒ DEDİM
Başbakan Erdoğan, “Biliyorsunuz, benim bu konudaki talebim, en az üç tane olmasıdır. Bazıları adresi şaşırıyorlar, ‘Siz üç tane dediniz’ diyorlar. Ben ‘üç’ demedim, ‘en az üç’ dedim. Çünkü bu ülke ve milletin gerçekten istikametini bilen nesillere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
BELKİ ÖDÜL DE KOYARIZ
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin şu anda nüfus artış hızına baktığımız zaman bir rivayete göre 1.5, bir rivayete göre 1.8. Bu demektir ki bu milletin nüfusu yaşlanıyor. Biz ise şu anda genç nüfusla övünüyoruz. Onun için bunun 2.5’un üzerinde olması lazım. En azından 2.5 olmalı ki mevcut durum korunsun. Dünyada geçmişte ‘doğum kontrolü’ diyenler, ‘nüfus planlaması’ diyenler, şu anda ‘yandık’ diyorlar ve üste para veriyorlar. Ama nüfus artmıyor. Artık kötü alışkanlıklar başladı. Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038’de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım. Bir Başbakan olarak bunu söylüyorum. Belki ödül de koyarız bu işe belli olmaz. Çünkü bu işi başarmamız lazım.” (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Meydanlar referandumla ısınmaya başladı

SONRAKİ HABER

MİT paraya doymuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa