11 Mayıs 2010 00:00

Tecavüz karşıtı mitinge valilik engeli

SİİRT ve Pervari’de çocuklara yönelik cinsel saldırı olayını protesto etmek amacıyla yapılmak istenen miting, valilik engeline takıldı.

Paylaş

SİİRT ve Pervari’de çocuklara yönelik cinsel saldırı olayını protesto etmek amacıyla yapılmak istenen miting, valilik engeline takıldı. BDP Eş Başkanı Gülten Kışınak ve BDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, yasağı kınayarak oturma eylemi yaptı.
Demokratik Özgür Kadın Haraketi (DÖKH) tarafından Siirt’te yapılmak istenen “Demokratik Özgür Toplumu Yaratalım, Tecavüz Kültürünü Aşalım” mitingine valilik izin vermedi. Kızlar Tepesi’nde yapılmak istenen miting öncesi bölgeyi ablukaya alan polis, kitlenin tepeye çıkmasına izin vermedi. BDP Siirt il binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP’li milletvekilleri ile Belediye Başkanı Selim Sadak, PM üyeleri DÖKH aktivistlerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, Kızlar Tepesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. BDP’li milletvekillerinin emniyet yetkilileri ile görüşerek miting yapmak istediklerini belirtmeleri üzerine, emniyet yetkilileri, milletvekillerinin sadece beraberindeki bir grupla tepeye çıkabileceklerini belirtti. BDP’liler, kitleyle birlikte gitmek istediklerini söylediler.
KENT ABLUKA ALTINDA
Kentin girişleri ve şehir merkezi, asker ve polisler tarafından abluka altına alındı. Mitingi yapmak isteyen kadınlar, BDP’li vekillerle birlikte oturma eylemi yaptı. Zırhlı araçlarla kent merkezine inen askerler, valilik binasını abluka altına alırken, kent giriş ve çıkışlarında da arama noktaları oluşturuldu. Giriş ve çıkışlarda durdurulan araçlar tek tek aramadan geçirilirken, kent merkezinde görev alan binlerce polis ise dikkat çekti. Kızlar Tepesi Parkı’nda toplanan binlerce kişi, sık sık “Vali istifa” sloganı attı. Gülten Kışanak ve milletvekilleri de, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeden sonuç almamaları üzerine kitleyle birlikte oturma eylemi yaptı.
YÜRÜYÜŞ YAPILMIŞTI
Önceki gün de DİSK, KESK, TTO, Genel-İş Siirt Şubesi, İHD ve MKM DER, Siirt ve Pervari’de çocuklara yönelik tecavüz olayına ilişkin yürüyüş yapmıştı. Düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yürüyüşte olayın örtbas edilmemesi istenirken, “Vali halka hesap verecek” sloganı da atıldı. (SİİRT)
ÖNCEKİ HABER

DTP’li başkana 10 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Operasyonları durdurun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...