11 Mayıs 2010 00:00

İşçilerin dönüşü olumlu ama...

DEV MADEN-SEN, Gülşehir maden ocaklarında çalışan işçilerin işe geri alınmalarının olumlu bir karar ...

Paylaş

DEV MADEN-SEN, Gülşehir maden ocaklarında çalışan işçilerin işe geri alınmalarının olumlu bir karar olduğunu belirterek, yetkililerin maden ocaklarında yaşanan sorunlara daha duyarlı olmasını istedi.
Sendikadan yapılan açıklamada 18 Eylül 2008’den bu yana sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin, 1 Mart’ta Yargıtay 9’uncu Hukuk Dairesi’nin verdiği karar sonucu işlerinin başına döndüğü hatırlatıldı. İşçilerin maden ocağıyla ilgili sıkıntılardan ötürü tepkili olduğu kaydedilen açıklamada, sorunlarla ilgili defalarca müfettiş görevlendirilmesine rağmen bir düzelmenin yaşanmadığı vurgulandı.
Yaşanan hak ihlallerine kayıtsız kalınmayacağına dikkat çekilen açıklamada, “Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin yasa dışı yöntemlerle engellendiği ülkemizde, başta Çalışma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere tüm kurumları görevlerini layıkıyla yapmaya, maden ocaklarındaki inceleme sonucu tespit edilen eksiklerin takibine ilişkin daha özenli davranmaya davet ediyoruz” denildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Mobbing uzmanıydı şimdi mağduru oldu

SONRAKİ HABER

Petrol-İş’te gergin kongre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...