11 Mayıs 2010 00:00

Demokratik başkan TİS’e yanaşmıyor

İZMİR’de Tüm Bel-Sen üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzalamak istedikleri Toplu İş Sözleşmesi...

Paylaş

İZMİR’de Tüm Bel-Sen üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzalamak istedikleri Toplu İş Sözleşmesi hakkı için basın açıklaması yaptı Tüm Bel Sen yöneticileri, Belediye önüne masa kurarak mesai bitimine kadar beklediler.
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara’nın da katıldığı basın açıklamasına KESK Şubeler Platformu da destek verdi. Yaklaşık 200 Tüm Bel-Sen üyesi, belediye önünde slogan ve alkışlarla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu protesto etti.
İzmir’de Büyükşehir hariç İzmir’in diğer bütün belediyelerinde ve toplam 600 belediyede Toplu İş Sözleşmesi imzaladıklarını belirten KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam, “Sendikamız Tüm Bel-Sen bugüne kadar birçok belediyeyle TİS imzalamıştır. Bu belediyeler siyasi yelpazenin en sağından en soluna kadar da kendilerini göstermiştir. TİS hakkı ve imzalanması, çalışanların en doğal ve vazgeçmeyeceği hakkıdır” dedi.
Yerel yönetim seçimleri sırasında ‘çağdaş, demokrat ve örgütlü bir toplum’dan söz edildiğini hatırlatan Sağlam, “Eğer emekçileri, örgütlü olanları karşınıza alırsanız o zaman bu kenti yönetmek kolay olmaz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Vicdan Baykara da konuşmasında, “Sendikamızın kurulduğu ilk günlerde, sadece sendikal haklarımızdan bahsetmiyorduk. Elbette ki sendikal hakların vazgeçilmezi olan TİS ve grev hakkımızın da olduğundan bahsediyorduk. Tabi bundan çok ciddi hukuki gerekçelerle bahsediyorduk. Anayasamızın 90. maddesi usulüne göre yürürlüğe konmuş uluslararası sözleşmeleri kanun hükmünde saymaktadır. Ve uluslararası sözleşmelerde bizim, TİS ve grev hakkımız vardır. Sendikalarımızı kurduğumuz zaman nasıl bu haklarımız var olduysa, TİS ve grev hakkımızı da ilk günden beri hayata geçirmeye başladık. 90’lı yılların başlarından itibaren TİS imzaladık” dedi.
Belediye binası önüne masa kuran Tüm Bel-Sen yöneticileri, Aziz Kocaoğlu ile görüşebilmek için mesai saati bitimine kadar bekledi. (İzmir/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Çift haneli büyüme sinyali

SONRAKİ HABER

Mobbing uzmanıydı şimdi mağduru oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...