11 Mayıs 2010 00:00

Hayat ile Kardeş Türküler’le dayanışma

MİLYONERLERİN değil milyonların televizyonu şiarı ile yayın hayatına başlayan hayat televizyonu ...

Paylaş

MİLYONERLERİN değil milyonların televizyonu şiarı ile yayın hayatına başlayan hayat televizyonu ile dayanışma etkinliklerinin Gebze ayağında, Kardeş Türküler konseri yapıldı.
İki binden fazla işçi ve emekçinin izlediği konserde Kardeş Türküler’den önce sahneye Gebze’nin yerel gruplarından Soso Civaza çıktı. İzleyenlere Gürcüce ve Türkçe şarkılar söyleyen grup daha sonra yerini Çelik-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Güneş’in Türkçe ve Kürtçe şarkılarına bıraktı.
Geceye katılan Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, hayat televizyonu ile dayanışma içinde bulunan herkese teşekkür etti. Tüzel, “Böyle bir dönemde sermayenin borazanı olan, burjuva iktidarın sesi olan medya karşısında ülkenin gerçeklerini gösteren, sorunların çözümüne dikkat çeken ve halkın gerçek yaşam kavgasını ortaya koyan işçi basınımızın, emek kentinde böyle bir destek görmesi önemli” diye konuştu. Bu 1 Mayıs’ın sermayenin saldırılarına karşılık işçi ve emekçilerle, gençlerle ve kadınlarla, İstanbul’da, belli başlı sanayi kentlerinde ve ülkenin her yerinde kitlesel bir şekilde kutlandığını belirten Levent Tüzel sözlerine şöyle devam etti: “26 Mayıs’ta da işçi ve emekçiler genel greve, gençler genel boykota, halk ise alanlara çıkarak sermayenin saldırılarına karşı cevap verecek. Biz de Emek Partisi olarak bu genel grev için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.”
İzleyicilerin alkışları arasında sahneye çıkan Kardeş Türküler kendilerini işçi ve emekçilerle buluşturan hayat televizyonu’na teşekkür ederek şarkılarına başladı. Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Lazca ve Çingenece şarkıları ile izleyenleri coşturan Kardeş Türküler’le Gebze’den kardeşlik sesleri yükseldi. (Gebze/EVRENSEL)
Asena Akarsu
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

Emek varsa, emekçi de var, umut da var…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa