12 Mayıs 2010 00:00

Üniversite çalışanları 6 aydır döner sermaye alamıyor

MARMARA Üniversite Hastanesi’nde 6 aydır döner sermaye ödemeleri verilmeyen hastane çalışanları eylem yaptı.

Paylaş

MARMARA Üniversite Hastanesi’nde 6 aydır döner sermaye ödemeleri verilmeyen hastane çalışanları eylem yaptı. Rektörlük binasının bulunduğu Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde saat 12.30’da toplanan SES Anadolu Şubesi üyesi çalışanlar, burada ıslık ve yuhalamalarla üniversite yönetimini protesto ettiler. Rektör ve dekanların döner sermaye ödemelerinde hiçbir aksama yaşanmadığını, paralarını sorunsuz aldıklarını ileri süren SES üyelerinin “Haram olsun, helal etmiyoruz! Biz 1 milyon bulamıyorken onlar yataklarında rahat yatıyorsa yazıklar olsun” şeklinde bağırmaları dikkat çekti. “Döneri biz yemiyoruz peki kim yiyor?”, “5 ay geriden gelen döner sermaye borcunuzu ödeyin” yazılı dövizler taşıyan hastane çalışanları “Yönetim istifa, Döner hakkımız söke söke alırız” sloganı attılar.
Kampüs içine girerek Rektörlük önünde açıklama yapmak isteyen sağlık emekçilerini polislerin “siz girersiziniz basın giremez” diyerek uyarması ise kısa süreli bir gerginlik yarattı. Polisin bu tutumunu yuhalayarak ve “Aç aç” şeklinde bağrırak protesto eden SES üyeleri gazeteciler olmadan içeri girmeyi reddettiler. Bir süre dışarıda eylem yapan sağlıkçılar daha sonra üniversite yönetimi ile görüşebilmek için içeri girdiler.
Bur süre sonra yeniden dışarı çıkarak basın açıklaması yapan hastane çalışanları
Rektörlük yetkililerinin kendileriyle görüşmeyi reddettiğini söylediler. Burada basın metnini okuyan Selma Hasanoğlu diğer sorunlara da dikkat çekerek ödenmeyen tüm döner sermaye katkı paylarının acilen ödenmesini ve hastanedeki tek bir çalışanın mağdur olmamasını istediklerini belirtti. Hasanoğlu, SES olarak tüm bu sorunların takipçisi olacaklarını ve demokratik tepkilerini dile getireceklerini belirtti.
(İstanbul/EVRENSEL))
ÖNCEKİ HABER

‘Barajlar katliam kadar tehlikelidir’

SONRAKİ HABER

Sarıyer Derbent Mahallesi pilot bölge mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...