12 Mayıs 2010 00:00

ÖĞRENCiNiN VERGi LEVHASI MI OLUR?

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bu yıl yapılacak bahar şenliği birçok sorunla başladı.

Paylaş

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bu yıl yapılacak bahar şenliği birçok sorunla başladı. Şenliğin, öğrencilerin inisiyatifinde olmaması, tamamen üniversite yönetiminde olması, şenlikte açılan stant fiyatlarının öğrencilere çok yüksek tutulması, şenlikte büyük işletmelerin kâr elde edebilmesi için uğraşıldığını akıllara getiriyor. Ayrıca konsere girmek için sponsor olan firmanın ürününün alınmasının zorunlu tutulması, şenliğin öğrenciler için değil büyük şirketler için düzenlendiğini gösteriyor.
ŞENLİK KİMİN İÇİN?
Yapı Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Melike Kamit, şenliğin kentin sosyalleşmesi açısından önemli olduğunu, ancak bu şenliğin öğrencilerin inisiyatifinde düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bahar şenliklerinde öğrencilerin stant açabilmesi için üniversite yönetiminin günlük 500 TL istemesini, ‘Öğrencilere kibarca stant açma demek için yapılan bir uygulama’ olarak nitelendiren Kamit, bunun, büyük işletmelerin kazanç sağlaması için şenlik düzenlendiğini gösterdiğini kaydetti.
PARA HARCAMAZSAN EĞLENEMEZSİN!
Jeofizik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hasan Uğur Özer de şenliklerde öğrencilerin söz sahibi olmamasını eleştirdi. Şenliklere ilişkin bir çarpıklığa daha dikkat çeken Özer, “Şenliğe gelen sanatçılar sponsorla geliyor. Eğer sponsor firmanın ürününü almıyorsanız konsere alınmıyorsunuz” dedi. Özer de stant fiyatlarının yüksekliğine tepki gösterdi.
KAMPUS GAZETESİ
İnşaat Bölümü 1. sınıf öğrencisi Emrah Temuçin, bu yıl yapılan şenliklerle ilgili ticari bir amaç güdüldüğünü söyledi. Stant ücretlerinin çok yüksek olmasının nedeninin, öğrencileri etkinlikten uzak tutmak olarak ifade eden Temuçin, stantların vergi levhası olan işletmelere verilmesini de, “Öğrencilerin vergi levhası mı olur?” diyerek eleştirdi.
Konserlere girmek için zorunlu tutulan Kampüs Gazetesi’nin, öğrencilerin gündemlerini ihtiyaç duyulmayan konularla doldurulmaya çalıştığını ifade eden Temuçin, “Bu gazete, gençlerin kendi sorunlarını tartışma ihtimalini ortadan kaldırmak istiyor” dedi. (Isparta/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP KiTAPLA BiRLiKTE RANT DAĞITTI

SONRAKİ HABER

KOU’de öğrenciye tahammül yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa