12 Mayıs 2010 00:00

Skecin yazarı Hakkarililerden özür diledi

ÇOK Güzel Hareketler Bunlar isimli televizyon programında yayınlanan Hakkari skecinin yazarı Hamdi Kahraman, “Düşünemedim, hemşehrilerimden özür dilerim” dedi.

Paylaş

ÇOK Güzel Hareketler Bunlar isimli televizyon programında yayınlanan Hakkari skecinin yazarı Hamdi Kahraman, “Düşünemedim, hemşehrilerimden özür dilerim” dedi. Skeçte geçen Damla Pastanesi’nin JİTEM’in merkezi olduğunu dile getiren Hakkarililer, skece tepki göstermişti.
Hakkari’de bir dönem “JİTEM’in fuhuş ve ajanlaştırma merkezi’ olduğu iddia edilen Damla Pastanesi, Yılmaz Erdoğan yönetimindeki ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ isimli televizyon programının skeç konusu olmuştu. Habere Hakkarililer tarafından gösterilen tepki, daha önce de haberlere konu olmuştu. Skecin yazarı Hamdi Kahraman, haberi okuduğunu ve bunun dışında memleketi olan Hakkari’den de kendini arayan tanıdıklarının, yaptığının doğru olmadığı konusunda uyardığını söyledi. “Yanlış yaptım, bu acıyı yaşayanlardan özür dilerim” diyen Kahraman, skeci yazarken 1980’lerde Hakkari’de Damla Pastanesi’nin tek pastane olduğunu ve bu dönemdeki pastaneyi anlatmak istediğini söyledi. Kahraman, “Hakkari küçük bir şehir, herkes birbirini tanır ve bu küçük şehirde aşklar zordur, insanlar aşklarını gizli yaşamak ister, aşkını ne arkadaşına ne akrabasına söyler. Hakkari’de 1980’lerde sevgililer ya Damla Pastanesi’nde buluşurlar ya da evde. Ben bu yanını anlatmak istedim ama sonrasında yaşananları göz ardı ettim. Bu benim eksikliğim, bunu düşünmem gerekiyordu” dedi.
‘ACIYI YAŞAYANLARA HAKSIZLIK ETTİM’
Skeci yazarken tamamen kafasındakilere yoğunlaştığını, bunun dışında diğer yaşananları göz ardı ettiğini vurgulayan Kahraman, “Damla Pastanesi’nde yaşananları daha önceden duymuştum, nasıl oldu gözümden kaçtı anlamadım. Haberi okuduktan sonra yaptığım hatanın fakına vardım ve anladım ki bir şey yazarken yazacağın şeyi çok geniş düşünmelisin” dedi. Her ne kadar bilinçsiz gelişse de, bir toplumun yaşadığı acıların bu şekilde dile gelmesinde kendisinin de sorumluluğu olmasından kaynaklı büyük bir pişmanlık ve üzüntü duyduğunu belirten Kahraman, “Tamamen bilinçsiz gelişti, ama ne kadar masumane gelişse de en azından başka bir isim vermem mümkündü. Sümbül ya da Hakkari Pastanesi olabilirdi. Azadiya Welat gazetesinde çıkan haberi okuduktan ve tanıdıklarım aradıktan sonra vicdan muhasebesi yaptım ve bu acıyı yaşayanlara haksızlık yaptığımın farkına vardım” dedi.
Kahraman, “Bu olayı yaşamış, zarar görmüş akrabalarımdan, hemşehrilerimden bir defa değil bir milyon defa özür diliyorum, çünkü yapmamam gereken bir şeydi.” dedi. Yılmaz Erdoğan ile konu hakkında konuşmadıklarını belirten Kahraman, ancak Deniz Erdoğan’ın, “Neden Damla ismini verdin, başka isim mi yoktu? Orada yaşananları bilmiyor muydun? Bu hatayı BKM adına düzelteceksin” dediğini söyledi.
Kahraman son olarak, yaşadığı, içinden geldiği toplumu yansıtmak istediğini ve bundan sonra kendi kültürü üzerine daha nitelikli ürünler vermeyi hedeflediğini söyledi. (İstanbul/DİHA)
Murat Eroğlu
ÖNCEKİ HABER

Çemen işçisi yalnız kalmasın!

SONRAKİ HABER

İstifalı manşetler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...