13 Mayıs 2010 01:00
Diyabakırdan İrandaki idamlara tepki
AMED Kent Kadın Meclisi, 4 Kürdün İran devleti tarafından idam edilmesini kınayarak, Bu idamlarla İran Kürdistanı artık bir Kerbeladır açıklamasında bulundu.
BDP Diyarbakır il binası önünde bir araya gelen Amed Kent Kadın Meclisi üyeleri, 4 Kürdün İran tarafından idam edilmesini kınadı. Kadınlar adına açıklama yapan Figen Gencer, Onurlu Kürt halkının değerli 4 evladı, İran faşist devlet güçleri tarafından idam edildi. Bir halkın büyüklüğünün ifadesi ölüme onurlu yürüyüşüdür. Bir devletin küçüklüğünün ifadesi ise kalleşçe öldürme yöntemidir. Selam olsun Kürt halkının şehitlerine! Lanet olsun cellatların karanlık ittifakına dedi.
Gencer, Adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün savunucuları, Hz. Hüseyin şahsında katledildi. Şimdi İran Kürdistanı bir Kerbeladır. Değerli Kürt evlatları, özgürlük ve adalet savunucuları olarak katledilmektedir dedi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et