13 Mayıs 2010 00:00

MUĞLA’DA ÜLKÜCÜ TERÖRÜ

Muğla Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere ülkücü bir grup saldırdı. Saldırıda 21 yaşındaki Batmanlı öğrenci Şerzan Kurt, polis ya da ülkücülerin ...

Paylaş

Muğla Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere ülkücü bir grup saldırdı. Saldırıda 21 yaşındaki Batmanlı öğrenci Şerzan Kurt, polis ya da ülkücülerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kurt ameliyat edildi. Muğla’da gün boyunca da gerginlik sürdü. Valilik silah kullanılmasıyla ilgili ‘Polisin bir ihmali varsa gereği yapılır” açıklamasında bulundu.
Önceki gece saat 23.00 sıralarında yaşanan olay şöyle gelişti: Muğla Üniversitesi’nde okuyan Kürt öğrencilerden 5’i evine giderken, bir birahaneden çıkan bir grup, kendilerine küfretmeye başladı. 2’si kadın 5 öğrenci, olay çıkmaması için karşılık vermezken, ülkücü oldukları belirtilen bu grup tarafından sözlü tacize uğradı. Daha sonra ülkücüler, öğrencileri kovalamaya başladı. Yaşananları öğrenen Kürt öğrencilerin birahane önüne gelmesi üzerine burada arbede yaşandı. Polis, Çevik Kuvvet desteğiyle olaya müdahale ederken 12 öğrenciyi gözaltına aldı.
Ülkücülerden gözaltına alınan olmazken, 12 öğrencinin ise polis tarafından darp ve tehdit edildiği bildirildi. İfade vermek için bir parkta toplanan bir başka grup öğrenci de polis ablukasına alındı. Bu sırada emniyet yetkililerinin gelip, öğrencilere evlerine dağılmalarını söylediği belirtildi. Kalabalık olan öğrenciler, gruplar halinde evlerine dağılmaya başladı. Gültekin Şahin adlı bir polisin, öğrencilere, emniyetin bulunduğu cadde güzergahının daha güvenli olduğunu söylediği ve burayı kullanmalarını istediği belirtilirken, emniyet önünden geçen bir grup öğrenci, daha sonra burada saldırıya uğradı. Bunun üzerine parkta bir araya gelen öğrencilerle Çevik Kuvvet arasında arbede yaşandı.
POLİSTEN BİBER GAZI
Gece saat 02.00’de yaşanan olayda, polis biber gazı kullanırken, müdahale sırasında ülkücülerin de yer aldığı öğrenildi. Polisin biber gazlı müdahalesinde silah sesleri duyulduktan sonra Batmanlı 21 yaşındaki İşletme Bölümü öğrencisi Şerzan Kurt, omzundan aldığı mermilerle ağır yaralandı. Emniyet önünde ülkücülerin saldırısında yaralanan Kurt, Muğla Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Şerzan Kurt’un başında da darp izleri olduğu belirtilirken, durumunun ağır olduğu öğrenildi. Solunum yolları ve kafasından aldığı darptan dolayı doktorların bir süre müdahale edemediği Kurt, daha sonra ameliyata alındı. Kurşunun sol omzundan girip sağ omzundan çıktığı bildirilen Kurt, ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi devam eden Kurt’un, daha sonra ambulans helikopter ile İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.
ÜLKÜCÜLER HASTANE ÇEVRESİNE GELİNCE...
Emniyet yetkililerinin hastane önüne gelen BDP’lilere olayın büyümesini istemediklerini belirterek, saldırganın yakalanacağı sözü verdiği bildirildi. Hastane bahçesinde ise BDP’liler ve yaklaşık 300 öğrencinin bulunduğu kalabalık bir grubun bekleyişi de devam ederken, saldırgan grup içinde yer alan kişilerin hastane etrafında dolaşması üzerine yeniden gerginlik çıktı. Saldırganı tanıyan öğrencilerle saldırgan arasında kovalamaca başladı. Öğrencilerin, bu kişiyi yakalayarak dövdüğü olaya polis de müdahale etti. Müdahale esnasında yaşanan arbedede 2 polis de yaralandı. BDP’li yöneticiler araya girerek öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı.
BDP İl Başkanı Mehmet Polat, olayın ardından emniyet yetkilileriyle görüşme yaptı. Konuya ilişkin bilgi veren Polat, “Emniyet yetkilileri durumu aydınlatacaklarına dair söz verdi. Biz bu ortam yumuşamazsa daha büyük olaylar olacağını, ne emniyetin ne de bizim altından kalkamayacağımızı söyledik. Emniyet yetkilileri ise olayların büyümemesini ve saldırganın bulunup cezalandıracağını belirtti” dedi. Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Muğla Valisi Ahmet Altıparmak da, “Üniversite öğrencisinin nasıl ve hangi kaynaktan yaralandığı araştırılıyor. Polisin bir ihmali varsa gereği yapılır. Olay, tüm boyutlarıyla araştırılacak” dedi. (MUĞLA)

KURŞUNU SIKAN ELLER BULUNSUN

EĞİTİM SEN, Muğla’da üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’u hedef alan kurşunun sahiplerinin derhal bulunmasını istedi. Eğitim Sen tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Şerzan Kurt’a yönelen kurşunun arkasında farklı görüşten, kökenden gelen insanlara tahammül edemeyen zihniyetlerin kirli ellerinin bulunduğu ifade edildi. Kurt ve arkadaşlarının şehrin merkezinde ülkücülerin saldırısına uğradığı vurgulanan açıklamada, “Bu tehlikeli tırmanışın arkasında kimlerin eli varsa bir an önce bulunmalıdır” denildi.
Şerzan Kurt’a yönelen kurşunun hangi silahtan, kimin eliyle sıkıldığının derhal açığa çıkarılması istenen açıklamada, üniversiteleri esir almak isteyen tahammülsüz anlayışlar kınandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖĞRENCİYİ SİNDİRMEK İSTİYORLAR

Emek Partisi Muğla İl Başkanı Sinan Cem Kaya tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin hesap vermesi gerektiği belirtildi.
Polis-ülkücü iş birliğiyle yine kan döküldüğünü söyleyen Kaya, polislerin ‘güvenlik’ gerekçesiyle öğrencileri emniyet güzergahına yönlendirmesi sonucu burada pusu atan ülkücülerin silahlı saldırıda bulunduğuna dikkat çekti. Muğla’da öğrencilere yönelik bu saldırının ilk olmadığını kaydeden Kaya, “Özellikle 1 Mayıs’ın coşkulu ve kitlesel geçmesine, öğrencilerin mitinge talepleriyle katılmasına tahammül edemeyenler, yeni bir saldırıyla öğrencileri sindirmeyi hedeflemektedirler” dedi. Bütün saldırıların aynı kişiler tarafından gerçekleşmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmamasının ülkücülerin polisle iş birliği yaptığını açıkça gösterdiğini ifade eden Kaya, “Bu saldırıyı tertipleyenler derhal yargı önüne çıkartılmalı, saldırganlar yanıtsız kalmamalıdır” dedi.
ÖNCEKİ HABER

ÖĞRENCİ DIŞ KAPININ MANDALI MI?

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...