13 Mayıs 2010 00:00

ÖĞRENCİ DIŞ KAPININ MANDALI MI?

İstanbul Üniversitesi, bazı fakültelerini Büyükçekmece’ye taşımaya hazırlanıyor.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi, bazı fakültelerini Büyükçekmece’ye taşımaya hazırlanıyor. 6 Mayıs’ta, İstanbul Üniversitesi ile Büyükçekmece Belediyesi arasında bazı fakülte ve yüksek okullarının Büyükçekmece’ye taşınmasını içeren bir protokol imzalandı.
Rektör Yunus Söylet hangi fakültelerin ve yüksekokulların taşınacağı konusunda tartışmaların sürdüğünü belirtirken, öğrenciler ise bu tartışmaların dışında bırakılıyor. Bu konuda görüşlerini aldığımız öğrenciler taşınma kararına tepkili.
YENİ MAĞDURİYETLER YARATIYORLAR
İ.Ü İktisat Fakültesi İktisat bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Onur Çelik “Bu okulu tercih eden benim, okuyan benim; ama karar ve yetki üniversite yönetiminin tekelinde. Sonuçta biz bu üniversiteye gelirken Beyazıt Kampüsü’nün tarihi yapısını, yerleşkesini de göz önünde bulundurduk.” dedi. Beyazıt Ana Kapı’dan girmek için bile bu kampüsü tercih eden arkadaşlarının olduğunu belirten Çelik, bu durumun bir çok açıdan mağduriyet doğurabileceğini ifade etti.” Çelik Beyazıt’a ulaşım Büyükçekmece’den daha kolay olduğunu da belirterek, “Üniversite yönetimi taşınma kararı alırken bu sorunu göz önünde bulundurdu mu?” diye sordu.
Fen Fakültesi Fizik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Sedat Denli ise “Öğrencilerin bir arada bulunmasından, birlikte hareket etmesinden korkan idare böyle bir karar almıştır” dedi. Bu şekilde öğrencilerin yönetim tarafından daha kolay kontrol altına alınacağına dikkat çeken Denli, öğrenci taleplerinin dile getirilmesinin de zorlaşacağını söyledi.
TARİHLE BAĞI KOPARACAK
İktisat Fakültesi Satranç ve Sosyal Bilimler Kulübü Başkanı Hakan Bozyurt “Beyazıt’ın öğrenci hareketi açısından mücadele geleneği ve önemli bir tarihi var. Buradaki fakültelerin Büyükçekmece’ye taşınma projesi bizlerin bu tarihle olan bağlarını kopartacaktır” dedi. Bu projeyle öğrencilerin şehrin merkezinden uzaklaştırılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Bozyurt, kampüsün şehir merkezinde yer almasına rağmen Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin yetersiz olduğunu, üniversite yönetiminin kulüplere ödenek ayırmayarak, yürütülen çalışmaları da kısıtladığını vurguladı. Bozkurt, “Büyükçekmece’de barınma ve ulaşım sorunu da var. Bildiğim kadarıyla Büyükçekmece’de herhangi bir devlet yurdu da yok” diyerek sözlerini tamamladı.
Fakültelerin Büyükçekmece’ye taşınmasının olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğunu söyleyen Fen Fakültesi Fizik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Kadir Nergis de ulaşımda yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti.
EV SAHİPLERİ KÂRLI ÇIKACAK!
“Okula beş dakika mesafede bir yurtta kalıyorum. Eğer iktisat fakültesi Büyükçekmece’ye taşınırsa yurt bulmak zorunda kalacağım, barınma benim için problem olacak” diyen
İktisat Fakültesi İktisat Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Emre Karakaş daha çok maddi imkanları yetersiz olan arkadaşlarının mağdur olacağını dile getirdi. Taşınmanın öğrencilerden tepki alacağını söyleyen Karakaş, özellikle Anadolu Yakası’nda oturanlar için ulaşımın önemli bir problem olacağını kaydetti. Karakaş bundan Büyükçekmece’deki ev sahiplerinin kârlı çıkacağını vurguladı.
Beylükdüzü’nde oturduğunu belirten Fen Fakültesi Fizik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Deniz Yeşil ise Büyükçekmece’de oturduğu için taşınmaya sıcak baktığını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
Dilek Yağlı - Ekin Aktürk
ÖNCEKİ HABER

‘Öğrenci’ şenliği sona erdi

SONRAKİ HABER

MUĞLA’DA ÜLKÜCÜ TERÖRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...