14 Mayıs 2010 00:00

GOP Telekom işçileri komiteyle hazırlanıyor

Haber-İş İstanbul 1 No’lu Şube üyesi Telekom işçileri 26 Mayıs genel grevine güçlü katılmak için işyeri toplantılarına başladı.

Paylaş

Haber-İş İstanbul 1 No’lu Şube üyesi Telekom işçileri 26 Mayıs genel grevine güçlü katılmak için işyeri toplantılarına başladı. GOP Telekom Müdürlüğü’nde çalışan işçiler, Eğitim Sen 4 No’lu Şube’de yaptıkları toplantıyla 26 Mayıs’ı ve işyerlerindeki sorunları tartıştılar. Özellikle genç işçilerin ilgi gösterdiği toplantıda, grev komitesi kurularak yapılacak çalışmalar belirlendi.
Toplantıda konuşan İşyeri Baştemsilcisi İsmail Çay, TEKEL işçilerinin direnişiyle tüm ülkede işçi sınıfının yeni bir mücadele hattına girdiğini, bu mücadelenin bütün konfederasyonları ortak hareket etmeye zorladığını belirtti.
GREV KOMİTELERİ BELİRLEYİCİ
Çay “1 Mayıs’ta ki birlikteliği 26 Mayıs’a taşıma görevi ile karşı karşıyayız” dedi. 26 Mayıs grevinin sermayenin ve hükümetin sınıfa yönelik saldırılarını püskürtmek için son derece önemli olduğunu belirten Çay, şöyle devam etti: “26 Mayıs grevinin başarıyla sonuçlanması için işyerlerinde grev komiteleri kurulması belirleyicidir.”
Grev komitelerinin önemini 44 gün süren Telekom grevinde gördüklerini söyleyen Çay “Bizim müdürlüğümüze bağlı santrallerde grevde her işçi arkadaşımızın belirlenmiş bir görevi vardı ve GOP Müdürlüğü, Telekom grevinde Türkiye’nin gündemi olan bir müdürlük olmuştu. 26 Mayıs grevinin başarısı da bu yüzden işyerlerinde kurulacak olan grev komitelerine bağlıdır” dedi.
GÜÇLÜ GEÇMELİ
İşyeri Temsilcisi Ercan Sezen da 4-c’nin yalnızca TEKEL işçilerine yönelik bir saldırı olmadığını belirterek, “4-c bütün işçi sınıfını tehdit eden bir saldırıdır. 26 Mayıs grevi yalnızca TEKEL işçileriyle dayanışmak için değil sınıfa yönelik saldırılara karşı kararlaştırılmış bir grevdir” diye konuştu. Kıdem tazminatından, işsizlik fonunun peşkeş çekilmesine kadar sınıfa yönelik birçok saldırının olduğunu hatırlatan Sezen, şunları söyledi: “26 Mayıs’ ta güçlü bir grev olursa hükümet geri adım atacaktır. Ama zayıf geçerse saldırıların arkası kesilmeyecektir. Grev komitesi bu yüzden çok önemlidir.”
TOPLANTILAR DAHA SIK OLMALI
Genç işçilerin sorunlarının da tartışıldığı toplantıda sendikal çalışmada ortaya çıkan aksaklıklar da gündeme geldi. Teknikerlerle yapılacak olan toplantının ertelenmek zorunda kalmasının olumsuzluklar yarattığını söyleyen Yücel Eser “Bu durum bazı arkadaşlarda yanlış anlamalara neden oldu ve moral bozukluğuna yol açtı” dedi. “İlk kez çalışmaya başlayan bazı arkadaşlar bizim işyerimizde bu huzurun, aldığımız ücretin nereden kaynaklandığını, bunun temelinde sendikanın olduğunu bilmiyorlar. Biz bunları anlattığımız zaman ilk önce bize aldırış etmiyorlar. Ama biz ısrarla anlattıkça bizi anlamaya başlıyorlar” diyen Eser sendikanın daha sık işyeri toplantıları yapması gerektiğini belirtti.
KOMİTE KURULDU
1 Mayıs’a GOP Müdürlüğü olarak iyi katıldıklarını belirten Çetin Ünlütürk “Daha geniş katılımlı toplantıları bütün arkadaşlarımızın katılabileceği yerlerde ve uygun zamanlarda yaparsak bu greve de daha güçlü katılırız” dedi.
Yeni işbaşı yapan işçilerin birbirlerini tanımadığını belirten Engin Ediş devam etti: “Sendikal toplantıları daha sık yaparsak herkes birbirini hem daha iyi tanır hem de kaynaşır. Eski işçilere daha deneyimli ve kıdemli arkadaşlarımızın gitmesi 26 Mayıs için daha iyi olur.”
Genç işçilerin sendikanın kararlarını daha fazla anlatabileceğini belirten Engin Dursun ise “Bize düşen daha çok arkadaşlara anlatmak, onları sendikanın kararları doğrultusunda bilgilendirmek ve harekete geçirmek olacak” diye konuştu.
Toplantı sonunda genç işçilerin çoğu grev komitesi içerisinde yer almak istediklerini belirttiler. Grev komitesinde görev almak isteyen 18 işçi temsilcilere isimlerini yazdırdılar. Ayrıca geniş katılımlı toplantı öncesi işçileri bilgilendirmek için el ilanı dağıtılacak ve santrallere asılmak üzere afişler çıkarılacak. (İstanbul/EVRENSEL)
Can Denizci
ÖNCEKİ HABER

EĞİTİMCİLERDEN ÖRNEK GREV ÇALIŞMASI

SONRAKİ HABER

‘40 mülteci öldürüldü’ iddiası araştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...