14 Mayıs 2010 00:00

İSMMMO’dan açıklama

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Yönetim Kurulu, daha önceki bir teftişin basına...

Paylaş

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Yönetim Kurulu, daha önceki bir teftişin basına ‘yolsuzluk’ olarak sızdırılmasına tepki gösterdi.
Yönetim kurulu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (İSMMMO) daha önceki yıllarda yapılan denetimlerle ilgili bilgilerin, çarpıtılarak bazı basın yayın organlarına servis edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu yazılarda, raporlarda yer almayan iddialara da yer verilerek seçim öncesi şaibe yaratılması hedeflenmektedir.
Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerin sonucu düzenlenen teftiş raporları, Savcılık tarafından incelenmiş ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığına’ karar verilmiştir. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun, deyim yerindeyse ‘Öküz altında buzağı arayan’ bir tutumla İSMMMO’da aylarca sürdürdüğü incelemelerin sonuçları, siyasi bir linç aracına dönüştürülmek istenmiş, daha önce ‘Kovuşturmaya gerek olmadığı’ yönünde karar verilen dosyalar basına servis edilmiştir. İSMMMO’nun yönetiminin, hesabını veremeyeceği hiçbir uygulaması olmadığını kamuoyuna yeniden saygıyla duyururuz.”
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yeter artık, örgütleneceğiz!

SONRAKİ HABER

‘Derneğin cebine 1 ayda 13 milyon TL’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...