15 Mayıs 2010 00:00

KESK: ‘Hapishanelerde ölüm istemiyoruz’

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Güler Zere’nin ölümünden tedavisini geciktiren bürokrasi ve sistemin sorumlu ...

Paylaş

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Güler Zere’nin ölümünden tedavisini geciktiren bürokrasi ve sistemin sorumlu olduğunu belirterek, yeni ölümlerin olmaması için ağır hasta tutukluların hemen salıverilmesini istedi.
Evren konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Zere’nin ölümünün Türkiye’deki adalet sisteminin çarpıklığının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Adalet Bakanlığı üniversite ve hekim raporlarına itibar etseydi, belki Zere’nin hâlâ hayatta olacağını ifade eden Evren, ölümden tedaviyi geciktiren bürokrasi ve sistemin sorumlu olduğunu vurguladı.
Hapishanelerde tecrit ve hak gasplarının sürdüğüne dikkat çeken Sami Evren, tutukluların tedavi ve yaşam hakkının yok sayıldığını belirtti. Tutukluların sağlık hakkından yararlanmasının devlet güvencesinde olduğunu belirten Evren, şunları dile getirdi: “Daha fazla Zere’ler yitirmek istemiyoruz. Bu durumda olan Erol Zavar, İnayet Mete, Taylan Çintay ve daha adlarını sayamadığımız sayıları 60’a yaklaşan ağır hasta tutukluların tedavileri için hemen salıverilmelerini istiyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

‘Ayrımcılık zehri toplumu etkiledi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...