15 Mayıs 2010 00:00

zama zingo

* Kurtlar Vadisi’nin diline bayılıyorum.

Paylaş

* Kurtlar Vadisi’nin diline bayılıyorum. İşin aksiyon tarafı ilgimi çekmediği için, Abdülhey, Memati, Erhan, sonradan da Polat’ın birlikte çatışma sahnelerinde heyecanlananlardan değilim. Ama manalı sahnelerde kendimi tutamıyorum. Son bölümde Kürt kadın, Aron Feller ile görüşüyordu, tabii ki Graham Fuller’den esinlenen karakter, başka işlerinin yanı sıra, “örgüt” dedikleri örgütü de kullanma işini üstlenmişti. Kadına dediği bir laf var, daha dizi bitmeden forumlarda büyük lafmış gibi tartışılmaya başlandı: “Bazı zamanlar vardı, bir kurşun bir bomba etkisi yapar. Bazı zamanlar vardır, bir bomba bir kurşun etkisi bile yapmaz.” Nasıl ama? Kolay bilinebilecek bir “bazen”li cümleyi alıp, temel dilbilgisi kurallarıyla onun olumsuzunu da arkasına ekledin mi, al sana ABD Ortadoğu analizi.
* Bazı zamanlar vardır, diziler izlenemeyecek kadar saçmadır. Bazı zamanlar vardır, diziler izlemeden edilemeyecek kadar saçmadır.
* Var Mısın Yok Musun denen programın hep oyunculuk olduğu söylendi ya, sonuçta bir kere bile canlı yayınlamaya cesaret edemediler. Kutuların açılması, sevinmeler, üzülmeler, kazanmalar, kaybetmeler sandığımız kadar gerçek değilmiş diyorlar. Peki Survivor’a neden inanalım? Aniden başlayan gruplaşmalar, birbiri arkasından konuşmalar falan. Gerçi, dünyanın öbür ucundaki bir adada, Ahmet’le Mehmet kavgalıymış ya da değilmiş, bizi neden ilgilendiriyorsa…
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Mamaklılar tamamlanmayan kaldırımdan şikayetçi

SONRAKİ HABER

‘DÜŞTE BİLE GÜNAHKAR’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...