16 Mayıs 2010 00:00

Sendikadan kadınlara sağlık hizmeti

PETROL-İŞ Sendikası Aliağa Şubesi, Ege Osteoporoz Derneği ile işbirliği yaparak Aliağalı 500 kadını sağlık taramasından geçirdi

Paylaş

PETROL-İŞ Sendikası Aliağa Şubesi, Ege Osteoporoz Derneği ile işbirliği yaparak Aliağalı 500 kadını sağlık taramasından geçirdi.
Petrol-İş Aliağa Şube yönetimi; üyeleri, aileleri ve Aliağalılara yönelik sosyal, kültürel hizmetlerin yanı sıra sağlık hizmetleri de vermeye çalışıyor.
Ege Osteoporoz Derneği’nden gelen doktorlar sendika binasında, sendikanın üyesi olsun olmasın başvuran tüm Aliağalıları sağlık taramasından geçirdi.
Doktorlar, Aliağalı kadınların öncelikle kilo, bel ve kalça ölçümü ile başladıkları muayenelerin ardından şeker, kolesterol, kemik ölçümleri için gerekli kan numuneleri aldılar.
Başvuran kadınların şikayetlerine göre yönlendirmeler yapan hekimler; alınan kan ve diğer numunelerin tahlilleri sonucunda sorunlu olanlar için de tedbir ve tedaviler uygulayacaklarını veya yönlendireceklerini söylediler.
SENDİKA ALİAĞALILARIN OLMALI
Yapılan her türlü etkinliklerin ve hizmetlerin sendika binasında düzenlenmesine özen gösterdiklerini, bunda da amaçlarının sendika binası ile Aliğalıları daha sıkı ilişkiler içinde bulundurmak olduğunu belirten Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, “Sendikamız ve örgütümüz üyelerimizin hakkını korumak ve kaybettiklerini kazandırmak için daima görev başındadır. Bu tabi bizim asli görevimizdir. Ben ve örgütüm bunun bilincindedir. Üyelerimizin haklarını savunmanın yanında oluşturduğumuz Sendikamız Kadın Komisyonu, Ege Osteoporoz Derneği ile yapmış olduğu çalışma sonucunda; sendikamız üyesi olsun olmasın tüm Aliağalılara üç gün süresince hizmet verdik” dedi.
Sendika binasının, tüm Aliağalıların olduğunu, burada düzenlenecek tüm etkinliklere Aliağalıları davet eden Başkan İsmail Doğan, “Üyelerimiz ve tüm kadınlar için uygulamaya koyduğumuz sağlık taraması ile halkımızın tüm kesimlerine ulaşmaya çalışıyoruz. Çünkü; sendika binamızın önünden geçen insanlar ‘Bu bina bizimdir’ demeli.
İnsanlarımızın bir sıkıntısı olduğunda çekinmeden kapımızı çalabilmeli. Bizimle bağı olan olmayan halkın tüm kesimine kapımız ardına kadar açıktır” dedi.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Anamız burada ya başbakan!

SONRAKİ HABER

Temsa’da delege oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...