16 Mayıs 2010 00:00

‘ATAMA YOKSA İSTİFA VAR’

ATAMASI Yapılmayan Öğretmen Platformu (AYÖP) üyesi öğretmenler, açığa rağmen kadrolu öğretmen ataması yapılmamasını AKP Ankara İl Binası önünde protesto ettiler

Paylaş

ATAMASI Yapılmayan Öğretmen Platformu (AYÖP) üyesi öğretmenler, açığa rağmen kadrolu öğretmen ataması yapılmamasını AKP Ankara İl Binası önünde protesto ettiler. İki AKP üyesi öğretmen de, hükümetin sorunu çözeceğine inançları kalmadığını belirterek partiden istifa ettiklerini açıkladılar.
AYÖP üyeleri Yüksel Caddesi’nde buluşarak AKP Ankara İl Binası’na yürüdüler. “Hayatımızı kararttınız unutmayacağız” pankartı taşıyan AYÖP üyeleri sık sık, “Öğretmenler işsiz okullar öğretmensiz”, “Nimet şaşırma sabrımızı taşırma”, “Atama yoksa istifa var” sloganları attılar. Eğitim Sen Ankara Şubeleri ile Emek Partisi (EMEP), ÖDP ve TKP yöneticilerinin de destek verdiği eylem nedeniyle AKP İl Binası önünde polis barikat kurdu.
AYÖP üyeleri adına konuşan Yusuf Yıldız, 327 bin ataması yapılmayan öğretmen bulunduğunu, bunun gelecek yıllarda milyonları bulabileceğini söyledi. Yıldız, “Bizlere öğrencilerimizi veriniz. Bizler öğretmeniz ve kendi alanı dışında iş imkanı bulamayanlarız. Otuzlu yaşlarına gelip hâlâ sağlık güvencesinden bile yoksun olarak hayatlarını sürdürmeye çalışan toplumumuzun genç dinamik eğitimcileriyiz” dedi. Ne Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’dan, ne de Başbakan Erdoğan’dan samimiyet beklentilerinin kalmadığını belirten Yıldız, “Ataması yapılmayan öğretmenlerin AKP Hükümeti’nin eğitim sistemine yaklaşımına ve sorunlarının çözümüne olan inancı kalmamıştır” dedi.
Türkiye’de yüz binlerle ifade edilen öğretmen açıklarının kısa sürede kadrolu istihdam yolu ile ataması yapılarak kapatılmasını talep ettiklerini söyleyen Yıldız, “Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu bünyesinde bulunan AKP üyesi arkadaşlarımız madden, AKP üyesi olmayan fakat umutla Sayın Başbakan’ın ifadelerine ve geçmişte verdiği sözlere tutunan arkadaşlarımızda manevi olarak AKP’den istifa etmişlerdir ve edeceklerdir” diye konuştu.
Daha sonra AKP Akyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Canbal ve Gani Şahin’in istifalarını açıkladılar. Canbal ve Şahin’in dilekçelerini AKP’ye vermelerine polis izin vermedi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üçüncü köprü cinayeti anlatıldı

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...