16 Mayıs 2010 00:00

Üçüncü köprü cinayeti anlatıldı

GARİPÇE ile Poyrazköy arasında inşa edileceğini açıklanarak ve dünyanın en büyük dokuzuncu asma köprüsü olacağı söylenen ‘üçüncü köprünün’ “İstanbul’a yönelik büyük bir cinayet projesi” olduğunu söyleyen ‘Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu’ dün 3. Köprüye karşı eylem yaptı

Paylaş

GARİPÇE ile Poyrazköy arasında inşa edileceğini açıklanarak ve dünyanın en büyük dokuzuncu asma köprüsü olacağı söylenen ‘üçüncü köprünün’ “İstanbul’a yönelik büyük bir cinayet projesi” olduğunu söyleyen ‘Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu’ dün 3. Köprüye karşı eylem yaptı.
“Kuzey Ormanlarını Halk Dikti AKP’ye Yağmalatmayacağız 3. Köprüyü Yaptırmayacağız” pankartı arkasında bir araya gelen platform üyeleri Tünel Meydanı’ndan Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Köprü Yıkılsın Tayyip Altında Kalsın”, “Kavga Bitmedi Daha Yeni Başlıyor”, “Ormanına, suyuna, İstanbul’a sahip çık” sloganları atan platform üyeleri daha sonra Taksim Meydanı’nda kamuoyuna ‘cinayet’ gerçeğini anlatabilmek için basın açıklaması yaptı.
Eyleme katılanlar adına basın metnini okuyan Kader Cihan, Garipçe-Poyrazköy arasında yapılması planlanan köprünün İstanbul’a yönelik cinayet projesi olduğunu söyledi. Bu cinayeti durdurmaya kararlı olduklarını belirten Cihan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yönelik söylediği ‘çakılı kazığı bile olmayanlar’ sözlerine tepki gösterdi. Rantı ve yağmayı değil yaşamı savundukları için ‘çakılı kazığı bile olmayanlar’ olarak adlandırıldıklarını ifade eden Cihan, köprü projesi ile ranta açılmak istenen kuzey ormanlarının gerçek sahiplerinin kendileri olduğunu vurguladı. Üçüncü Köprü ile yok edilmek istenen Kuzey Ormanlarının büyük bir bölümünün kamu kaynakları kullanılarak insan eliyle dikildiğine dikkat çeken Cihan, bu ormanların İstanbulluların su, temiz hava ve dinlenme alanı gibi ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.
ÇÖZÜM DEĞİL RANT PROJESİ
AKP hükümetinin köprü projesiyle kentin kuzeyini ranta açmak, orman ve su havzalarını rant konusu haline getirmek istediğini kaydeden Cihan, “Bilimin ve halkın sesine kulak tıkayarak, kentimizi talan etmek isteyen sermaye çevrelerinin kurduğu saz ekibinin yılmaz vokalistliğini yapmaktadır. Köprü projesiyle yapılmak istenen, memlekete bir kazık çakmak değil, İstanbul halkına üçüncü bir kazık daha atmaktır”dedi. AKP’nin üçüncü köprüyü büyük bir hizmet yatırımı gibi sunduğunu belirten Kader Cihan, bu projeyle İstanbul’un trafik sorunun çözüleceğinin iddia edildiğini söyledi. Ancak üçüncü köprünün bir çözüm değil rant projesi olduğunun altını çizen Cihan, yapılması gerekenin raylı sistem ağırlıklı, deniz yolunu en etkin biçimde kullanan ve otobüslerle desteklenmiş bir toplu taşıma sisteminin oluşturulması olduğunu kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Birlik,kardeşlik, dostluk yaşanmalı bu topraklarda’

SONRAKİ HABER

‘ATAMA YOKSA İSTİFA VAR’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...