16 Mayıs 2010 00:00

CHP’de başkanlık tartışmaları sürüyor

CHP’de, Deniz Baykal’ın istifasının ardından başlayan adaylık tartışmaları sertleşiyor. İstanbul Milletvekili Ali Topuz, Baykal’ın elini parti üzerinden çekmesini istedi

Paylaş

CHP’de, Deniz Baykal’ın istifasının ardından başlayan adaylık tartışmaları sertleşiyor. İstanbul Milletvekili Ali Topuz, Baykal’ın elini parti üzerinden çekmesini istedi.
Topuz, Deniz Baykal’ın istifa etmekle hem kendisi, hem de CHP için en doğrusunu yaptığını söyledi. Ancak bu hareketi gölgelemeye dönük çabaların olduğunu ileri süren Topuz, “Fakat bu hareketi örselemeye gerek olmadığını, yeniden dönme gayreti olursa bu doğru olmaz. Partide bazı arkadaşlarımız sırf kendi gelecekleri ile ilgili olarak Deniz Baykal’ı dönmeye tahrik ediyorlar. Onlar çok yanlış yapıyorlar. Deniz Baykal’ın da bunlara uymaması gerekir. Bu akıllı bir dostun tavsiyesi değildir. Sayın Baykal’ın yapacağı bu işi burada bitirmektir. Bu kurultayı lider vesayetinden çıkartarak özgür iradesine bırakması gerekir” dedi.
Topuz, yaşananları, CHP’nin yeni bir başlangıç yapması içir tarihi bir fırsat olarak nitelendirdi. CHP’de yıllarca siyaset yapmış tecrübeli biri olarak kafasında bir isim olup olmadığı sorusuna ise Topuz, “Bunu söylemek istemiyorum. Çünkü yanlış anlaşılır. Ama isimleri geçen tüm arkadaşlarımız bu işi yapabilir. Halk Baykal’ın yerine benimsemeli. Bu işi hakikaten yapabilir mi tecrübesi var mı? Bir de örgüte sempatik gelmeli. Bu isimlerden biri de Kılıçdaroğlu’dur” cevabını verdi.
ANKARA’DA YÜRÜYÜŞ
CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal’ın geri dönmesi için Türkiye’nin dört bir yanından gelen CHP’liler, Baykal’ın evine yürüdü. “Aydınlık Orucu” adı altında açlık grevi yapan CHP’li gençler, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ın isteği üzerine açlık grevine son verdi. (HABER MERKEZİ)

Çelik’ten Baykal açıklaması
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP’nin genel başkanlığından istifa eden Baykal’ın Başbakan, hükümet ve AKP ile ilgili ne söylerse söylesin, yine de Baykal’ın hukukunu kendi hukukları kabul edeceklerini, bu olayın aydınlatılması için yapabileceklerinin tümünü yapacaklarını söyledi. Çelik, Baykal’ı kendisi ile ilgili olarak ortaya sürülen görüntülere konu olan olayı yalanlamayıp, bunun yerine kendisine komplo kurulduğunu söyleyerek bunun arkasına sığınmakla suçladı.
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

Anadilde eğitim talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...