16 Mayıs 2010 00:00

Yargı, Kürt sorununun çözümsüzlüğünde diretiyor

BDP Hukuk Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş, Azadiya Welat Gazetesi Eski Yazı İşleri Müdürü Vedat Kurşun’a verilen 166 yıl 6 aylık hapis cezasının Kürt sorununun çözümsüzlüğü üzerine oluşturulan konseptin yargı ayağından kaynaklandığını belirtti

Paylaş

BDP Hukuk Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş, Azadiya Welat Gazetesi Eski Yazı İşleri Müdürü Vedat Kurşun’a verilen 166 yıl 6 aylık hapis cezasının Kürt sorununun çözümsüzlüğü üzerine oluşturulan konseptin yargı ayağından kaynaklandığını belirtti.
Azadiya Welat Gazetesi Eski İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Vedat Kurşun’a verilen 166 yıl 6 ay hapis cezayı DİHA’ya değerlendiren BDP Hukuk Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş, cezanın dünya hukuk tarihinde propagandaya verilen en ağır ceza olduğunu söyledi. Kurşun’un bir “düşünce suçlusu” olduğunu söyleyen Danış, dava dayanağının gazetede çıkan yazı, haber ve fotoğraflar olduğunu, ancak bundan dolayı ceza verilmesinin Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere ve Anayasa’nın 90. Maddesi’ne aykırı olduğunu vurguladı. “Bu ceza kesinlikle Türkiye’de şu anda Kürtlere uygulanan yargı kıskacının bir parçasıdır” diyen Danış Beştaş, yargının belediye başkanlarına, Kürt çocuklarına verdiği cezalarla Kürtlere karşı oluşturulan konseptin bir ayağını oluşturduğunu söyledi. DGM’lerin kaldırılması ve yerine ağır ceza mahkemelerinin kurulması ile yargının demokratikleştiği gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığının altını çizen Beştaş, ağır ceza mahkemelerine Kürt sorununun çözümsüzlüğü için görev verildiğini söyledi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

TABANA KUVVET YAŞAMLAR

SONRAKİ HABER

NOT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...