17 Mayıs 2010 00:00

KOܒde iş hukuku sempozyumu yapıldı

KOCAELİ Üniversitesi ve Kocaeli Barosu’nun ortak olarak düzenlediği İş hukukunun güncel sorunları ...

Paylaş

KOCAELİ Üniversitesi ve Kocaeli Barosu’nun ortak olarak düzenlediği İş hukukunun güncel sorunları sempozyumunun ikincisi, 15 Mayıs tarihinde üniversitenin Umuttepe Kampüsü Morfoloji Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun başlangıcında salonun çok dolu olmadığı gözlenirken, ilerleyen zamanlarda salon öğretim elemanları ve profesörlerin yoğun ilgisiyle birlikte doldu.
Sempozyumun açılışında ilk olarak konuşan Semra Şıvgın, bu sene sempozyumun ikincisini gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Daha sonra konuşan Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Gönül Balkır, günümüzde ekonomik yapılanmaların ülke ekonomilerini iflas ettirdiği, çok uzak ülkedeki bir tombul parmağın bir biçimde borsaları kapattığı bir dünyada iş hukukunun güncel sorunlarının hâlâ devam ettiğini vurguladı.
EMEK SÖMÜRÜSÜ
Balkır, bunun sebebini ise küreselleşmenin ve ekonomik krizin ücretli işçinin emeğini sömürerek devam etmesi olarak özetledi. Açılışta en son olarak konuşan Kocaeli Barosu başkanı Cumhur Arıkan, ülkede çalışma barışının henüz sağlanamamış olmasını dile getirmekten üzüntü duyduğunu ve bunun gerçekleşmesinin ise mevzuatın yeniden düzenlenmesi ya da ekonominin kaynaklarının bu alana aktarılması ile mümkün olmadığını kaydetti. Arıkan, bunu gerçekleştirmenin yolunun emeğe saygıdan geçtiğini vurguladı.
Daha sonra ilk oturuma başlanan sempozyumda, oturum başkanlığını Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Kılıçoğlu gerçekleştirdi. Oturumda Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü’nden Ahmet Selamoğlu ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Eda Manav birer sunum gerçekleştirdiler. Daha sonra ise 3 oturum daha gerçekleştirilirken, sempozyum Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Kılıçoğlu’nun genel değerlendirmesiyle son buldu. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KPSS yaklaşıyor işsizlik büyüyor

SONRAKİ HABER

Lambalar gündüz yanıyor, faturası halka kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...