17 Mayıs 2010 00:00

Belediye işçileriyle dayanışma şenliği düzenlendi

BELEDİYE-İŞ İstanbul 2 No’lu Şube’ye üye oldukları için işten atılan ve 272 gündür direnişte olan Esenyurt Belediyesi işçileriyle dayanışma amacıyla şenlik düzenledi.

Paylaş

BELEDİYE-İŞ İstanbul 2 No’lu Şube’ye üye oldukları için işten atılan ve 272 gündür direnişte olan Esenyurt Belediyesi işçileriyle dayanışma amacıyla şenlik düzenledi. Şenliğin çalışmalarını Belediye-İş 2 No’lu Şube, Esenyurt Belediye İşçileriyle Dayanışma Platformu ve Esenyurt Belediyesi işçileri ortak yürüttü. Yorum Düğün Salonu’nda gerçekleşen şenliğe katılım yoğun oldu. Şenliğe Belediye-İş şubeleri ve TÜMTİS üyesi işçiler de katıldı.
İşçilerin mücadelesini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, Esenyurt’ta yaşananların AKP’nin ne kadar demokrat olduğunu gösterdiğini söyledi. Direnişin başarısının işçilerin kararlılığına ve o direnişle dayanışmaya bağlı olduğuna dikkat çeken Gülüm, “Bu anlamda Esenyurt’ta direnişimizi ciddi anlamda sahiplenenler olduğunu söyleyebiliriz. Esenyurt Belediye İşçileriyle Dayanışma Platformu bu yanıyla örnek bir tutum ortaya koymuştur. Bu platform içerisinde yer alan bütün kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki dönemde de dayanışma platformuyla birlikte direnişimizi sürdüreceğiz” dedi. Direnişteki işçilerden Fatih Albayrak da, “Tek isteğimiz anayasal hakkımız olan sendikal haklarımızı kullanmak. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Geceye Rojin, Tolga Sağ, Erdal Bayrakoğlu ve Mehmet Ekici de katılarak söyledikleri türkülerle belediye işçilerine destek verdiler. (İstanbul/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Her gün 6 bin can gidiyor

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri 26 Mayıs’a çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...