17 Mayıs 2010 00:00

IMF’DEN AL HABERİ

IMF’nin yayınladığı Mali İzleme raporu’nda, Türkiye’nin 2011’den itibaren yapacağı düzenlemelere yer verdi

Paylaş

IMF’nin yayınladığı Mali İzleme raporu’nda, Türkiye’nin 2011’den itibaren yapacağı düzenlemelere yer verdi. Raporda, Türkiye’nin “sağlıkta maliyetlerin kontrol edilmesi, yeni personel alımının sınırlandırılması” vb. emekçiler için ‘kara haber’ niteliğindeki düzenlemeleri hayata geçirmesinin beklendiği bilgisi yer aldı.
Türkiye’nin gelir yönünde alacağı önlemler özetlenirken de “Gelirde düzenlemeler, tüketim vergilerinde artışa (2010’da), ekonomide kayıt dışılığın üstesinden gelinmesine, vergi yönetimi ve vergi uyumunun güçlendirilmesine ve vergi tabanının genişletilmesine dayalı olacak” ifadesi yer aldı.
EMEKLİLERE DE KÖTÜ HABER
Rapora göre Türkiye’nin emeklilik ve sağlık harcamalarının 2010-2030 yılları arasında GSYİH’nin yüzde 4.6’sı kadar artması tahmin ediliyor. Raporda, Türkiye’deki sağlık reformunun, hizmette kaliteyi korurken maliyetleri azaltmaya yönelik katılım paylarında bir artışı içereceği, sağlıkta dönüşüm programı da düşünüldüğü belirtildi.
Türkiye’de gelecek 20 yılda sağlık ve emeklilik harcamalarının GSYİH’nin yüzde 4.6’sı artacağı tahmin edilirken, diğer ülkelerde bu artış; Kore’de yüzde 3.9, Meksika’da yüzde 3.4, Rusya’da yüzde 5.9, Suudi Arabistan’da yüzde 2.3, Güney Afrika’da yüzde 1.7, İngiltere’de yüzde 4.2, ABD’de ise yüzde 5.8 olacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Güvencesiz öğretmenler deli gömleği giydi

SONRAKİ HABER

Sosyal güvenlik haftası güvencesiz kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...