17 Mayıs 2010 00:00

Bingöl esnafı çözüm bekliyor

BİNGÖL Sanayi Sitesi esnafı sorunlarına çözüm yolu arıyor.

Paylaş


BİNGÖL Sanayi Sitesi esnafı sorunlarına çözüm yolu arıyor. Toplanmayan çöpler, çukurlarla dolu sokaklar, sanayi sitesinin ortasından geçen ve yılda birkaç kez işyerlerini sular içinde bırakan derelerin ıslahı için çare aradıklarını belirten esnaflar, ‘Oy verdik olmadı, yol kestik olmadı’ diyor. Sorunlarına çözüm bekleyen esnaf, seçim zamanı hatırlanıp seçimden sonra unutulmaya öfkeli.
Kerestecilik yapan Emin Ali Horoz ve komşusu Ahmet Bulaç, site planına göre yol olması gereken yerin işgal edilmesine tepkilerini dile getiriyorlar. İşyerlerinin olduğu sokağa giriş için kalan tek yolun da çukurlarla dolu olduğunu belirten Horoz ve Bulaç, “Kooperatif başkanına gidiyoruz, ‘Belediye başkanı yapmıyor, ben ne yapayım?’ diyor. Belediye başkanına gidiyoruz bizi kooperatif başkanına yönlendiriyor. Seçim zamanı geldi mi gelip yollarınızı yapacağız diyorlar, seçim bitince hiç tanımıyorlar bizi” diyerek yaşadıklarını anlatıyorlar. “Yolların halini görüyorsunuz, çukurlardan geçilmiyor. Sağlam araba gelse kırılır dökülür burada” diyerek söze başlayan Sanayi Sitesi Kooperatif Başkan Yardımcısı Zaim Bağvar, “Anayol olan Bingöl-Muş yolunda karşıya geçmek için alt geçit yapılmasını istiyoruz. Valiliğe, Karayolları’na, belediyeye, bizzat Bakan Cevdet Yılmaz’ın kendisine yazılı olarak da başvurduk. Hep yapacağız yapacağız diyorlar ama hiçbir şey yapmıyorlar. Burada kenarda Emirhan Deresi, sanayinin ortasından geçen Kafir Deresi var. Bunların ıslahı için Devlet Su İşleri’ne gidiyoruz ‘Biz proje yaptık Ankara’ya gönderdik’ diyorlar ama ortada yapılan bir şey yok” şeklinde konuştu. Oto tamircisi Bilal Usta, dükkanının karşısında, sokağın ortasında duran çöp yığınını gösteriyor; “Sanayi değil resmen çöplük. Gelsinler baksınlar buraya, burada kendileri yaşayabilir mi?” diyerek öfkesini dile getiriyor. Belediyenin bir çöp bidonu bile koymadığını belirten Bilal Usta, çöplerin haftalarca sokak ortasında kaldığını anlatıyor.
“Buraya sanayi demeye bin şahit lazım. Buraya hurdalık ya da çöplük demek lazım.” Geçen sene sorunlarının çözülmesi için Bingöl-Muş yolunu trafiğe kapattıklarını anlatan Ayhan Usta, “Burada yolu kapattık. Belediye başkanı, emniyet müdürü geldi, söz verdi sorunlarınızı gidereceğiz diye, ama kimse bir şey yapmadı” diyor. Sanayinin ortasındaki derenin her yağmurda taştığına ve işyerlerinin sular içinde kaldığına dikkat çeken Halim Gök ise “Belediyede namus sözü veriyorlar, şeref sözü veriyorlar; tamam yapacağız diyorlar ama yapmıyorlar. Sayın valimize çıktık, söz aldık, yine de bir şey çıkmadı. Emniyet müdürümüz bir kere söz verdi buraya asfalt döktüreceğim diye, ama birkaç kamyon mıcır döktüler o da anında kayboldu gitti. Vergimizi veriyoruz, çöp vergisini de veriyoruz, hatta tabela vergisi de veriyoruz” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
Sanayi esnafının sorunları konusunda görüştüğümüz Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise “Geçen sene yağmurlardan dolayı başlayamamıştık. Bu sene öncelikli olarak asfalt şantiyemiz açıldığında sanayiye gideceğiz. Sanayinin asfaltını bitireceğiz. Bu ay sonu gibi asfalt şantiyemizi açıyoruz” dedi. Şimdi esnaf, belediye başkanının sözünü tutmasını bekliyor.
(Bingöl/EVRENSEL)


Adnan Gürkan
ÖNCEKİ HABER

Kürt Dil Bayramı kutlamaları sürüyor

SONRAKİ HABER

İHD Diyarbakır Kurultayı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...