17 Mayıs 2010 00:00

POLİS KAHVALTIYI ZEHİR ETTİ

YAKLAŞIK 2 yıldır yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan Arızlı sakinlerinin barınma hakkı mücadelesi polis baskısı altında devam ediyor.

Paylaş

YAKLAŞIK 2 yıldır yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan Arızlı sakinlerinin barınma hakkı mücadelesi polis baskısı altında devam ediyor. Arızlı halkı, önceki gün eylemleri boyunca yanlarında olan ve kendilerine destek veren kitle örgütleri, siyasi partiler ve basına teşekkür amaçlı sabah kahvaltısı düzenledi. Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu’nun da çağrıldığı kahvaltı, daha başlamadan polis engeliyle karşılaştı. Sabah ilk olarak gelen basın mensuplarını, valiliğin emri olduğu gerekçesiyle içeri almayan polis, bütün ısrarlara rağmen Arızlıların yanına kimseyi yaklaştırmadı.
Bunun üzerine dışarı çıkan Arızlı sakinleri, konutların girişinde basın açıklaması yaptı. Arızlılı depremzedelerden Recep Uğur, Şenis Demir ve Şenol Sancaktutan, ayrı ayrı basın açıklamaları okurken, açıklamada valiliğin göz göre suç işlediği vurgulandı. Basın açıklamasının sonunda konutların bahçesine kurulmuş olan kahvaltı masası dışarı taşınarak gelen misafirlere kahvaltı dağıtıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)
Asena Akarsu
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

ÖDÜLLER SAHİPLERİNE VERİLDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...