18 Mayıs 2010 00:00

Ücretleri ödenmeyen sağlık emekçileri eylemdeydi

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde taşeron olarak çalışan sağlık emekçileri hastane önünde eylem yaptı.

Paylaş

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde taşeron olarak çalışan sağlık emekçileri hastane önünde eylem yaptı. İki haftadan fazla bir süredir ücretleri ödenmeyen çalışanlar hastane yönetimine ve taşeron sistemine tepki göstererek durumu protesto ettiler.
Dev-Sağlık-İş Sendikasına üye emekçiler 17 gündür ödenmeyen ücretlerinin ödenmesi için hastane yönetimine seslerini duyurmaya çalıştı. Hastane girişi önünde bir araya gelen onlarca sağlık emekçisi ıslık ve attıkları sloganlarla hastaneye harcama yapıldığı gerekçesiyle ödenmeyen ücretlerinin derhal ödenmesini talep ettiler. Her şeye harcama yapan hastane yönetiminin taşeron çalıştırdığı çalışanlarına ücretlerinin ödenmemesine tepki gösteren çalışanlar ücretlerinin ödenmesini istedi.
Çalışanlar adına söz alan Fatma çelik kadrolu ve sözleşmeli çalıştırma sisteminin ortadan kaldırılıp güvenceli bir şekilde daha iyi koşullarda çalışmak istediklerini belirtti. Evlerine ekmek götürmek istediklerine belirten Çelik derhal ücretlerinin ödenmesini istedi. Çelik’in ardından söz alan Dev-Sağlık-İş Sendikası Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise şu anda sözün bittiği yere geldiklerini ifade ederek güvencesiz çalıştırmanın bir biçimi olan en ağır şartlarda insan çalıştıran taşeron sisteme karşı mücadele verdiklerini belirtti. “ İnsan ihale ile çalıştırılmaz” ve “Sağlıkta taşeron olmaz”diyen Çerkezoğlu emeklerine geleceklerine ve hastanelerine sahip çıktıklarını dile getirerek çalışanların ücretlerinin derhal ödenmesi gerektiği söyledi. Çerkezoğlu, bu güne kadar Türkiye’nin değişik hastanelerinde çalışan ve verdikleri mücadele sonucu 8 bin hastane çalışanını hastane kadrosuna kazandırdıklarını belirterek, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesinde çalışanların ücretlerinin ödenmemesi durumunda yasal haklarından doğan hukuki süreç başlatacaklarını ifade etti.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Termik santral için Ali Cengiz oyunları

SONRAKİ HABER

Belediye işçileri mücadeleyi sürdürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...