18 Mayıs 2010 00:00

İSKİ işçilerine sınıf dayanışması

HERKESE Sağlık Güvenli Gelecek Platformu, Aksaray’daki İSKİ Genel Merkezi önünde 70 gündür...

Paylaş

HERKESE Sağlık Güvenli Gelecek Platformu, Aksaray’daki İSKİ Genel Merkezi önünde 70 gündür direnişlerini sürdüren İSKİ işçilerini ziyaret etti. İşçiler, platform bileşenlerini sloganlarla karşılarken, ziyarette “İSKİ işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları atıldı.
İSKİ işçileri adına konuşan Ali Taştan, direnişlerinin 70. gününde olduklarını hatırlatarak, İSKİ yönetiminin direnişi kırmak için çeşitli oyunlara başvurduğunu söyledi.
Taştan, İSKİ’nin sorunlarının çözümü için kendileriyle görüşmemesine tepki gösterdi.
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu adına konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, son dönemde toplumun bilinçli olarak örgütsüzleştirildiğini belirterek, bunun amacının Avrupa ve dünyaya ucuz işgücü sağlamak olduğunu söyledi.
AKP Hükümetine seslenen Hüseyin Demirdizen, “İşçiler güvencede değilse toplum olarak geleceğe nasıl umutla bakacağız, çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağız” diye sordu. Demirdizen, işten atılan işçilerin geri alınması gerektiğini belirterek, “İSKİ işçilerinin taleplerini kendi talebimiz olarak görüyoruz” dedi.
Belediye-İş Sendikası İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş da “Burası yan gelip yatma yeri, arpalık değil derler; bunu diyenlerin evlatları Meclis’te yan gelip yatıyor, kendileri de ülkeyi peşkeş çekiyor. Çocuklarımızın geleceği için çalışmak ve eve ekmek götürmek zorundayız” diye konuştu.
Belediye-İş 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş, 20 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplusözleşmenin tıkanmasını protesto için eylem yapacaklarını da duyurarak, siyasi partilere ve demokratik kurumlara destek çağrısında yaptı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Camda anlaşma sağlandı, THY’de grev kararı alınacak

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Başkanlar Kurulu’nda 26 Mayıs vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...