18 Mayıs 2010 00:00

Demirbaş, görevinin başında

BDP’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildikten sonra dün görevine başladı.

Paylaş

BDP’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildikten sonra dün görevine başladı.
Sabah saatlerinde Belediye Hizmet Binası’na gelen Demirbaş, kendisini bekleyen çok sayıda belediye çalışanı tarafından çiçeklerle karşılandı.
Demirbaş, sağlık nedeni ile çıktığını ama yüreğinin bir parçasının içerde kaldığını söyledi. Arkadaşlarının bir an evvel çıkmasını isteyen Demirbaş, “Orada kalan yüreğimin benimle bir araya gelmesini istiyorum” dedi. Demirbaş sağlık tedavisi için hastaneye gideceğini ifade etti. Demirbaş’a geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Çocuk Meclisi adına konuşan Özlem Nazlıcan, “Başkanımız haksız bir şekilde mağdur edildi. Ama şimdi aramızda” diye konuştu.
İLGİNÇ BULUŞMA
Gazetecileri makam odasında ağırlayan Demirbaş, tahliye olmasında gazetecilerin desteği olduğunu belirterek, teşekkür etti.
Gazetecilerle sohbet eden Abdullah Demirbaş, başından geçen bir olayı da şöyle anlattı: “Belediye başkanı olmadan önce felsefe öğretmenliği yapıyordum. Tutuklanma sürecinde en ilginç şey elime kelepçe takan polis benim öğrencim. Beni Mardin’den savunmaya gelen avukat da benim öğrencim. Beni kelepçeleyen polis ile savunmama gelen avukatla aynı anda aynı yerde buluştuk.” (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

İran’a yönelik tepkiler devam ediyor

SONRAKİ HABER

Tutuklu BDP’liler için AİHM’e başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...