18 Mayıs 2010 00:00

Sem ıssız hem de kaotik ‘sınır’

galeri apel, yeni mekanı Apel 5/2’de, 29 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında Mürüvvet Türkyılmaz’ın “Kayıtsız Coğrafyalar” başlıklı kişisel sergisini ağırlıyor.

Paylaş

galeri apel, yeni mekanı Apel 5/2’de, 29 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında Mürüvvet Türkyılmaz’ın “Kayıtsız Coğrafyalar” başlıklı kişisel sergisini ağırlıyor.
Mürüvvet Türkyılmaz, 1997 yılından bu yana ürettiği işlerinde coğrafya, bellek kaybı, sınır, sosyal yaşamın hızı, bu hızla yaratılan psikolojik coğrafya, zaman-mekan sıkışması ve haritanın işlevselliği ile ilgili soruların peşine düşüyor. Duvar ve değişik malzemeler üzerine oluşan ‘yazı-çizim’ olarak adlandırdığı desenlerinde, haritalama, coğrafya ve sınırlar üzerine yolculuğa çıkıyor. Günlük eşyalarla istasyonlar, duraklar arasında süren bu yolculuk, ilerleyen, düğümlenen hatlar boyunca bir oluşun tanımını arıyor.
“Sınır, hem ıssızlığı hem de kaosu anımsatan bir hattır” diyen sanatçı, enstalasyonlarında, fotoğraf, video ve nesne gibi farklı alanları da buluşturmayı tercih ediyor. Sanatçı, “Kayıtsız Coğrafyalar” sergisinde, galeri dışında aynı mahallede, kendisinin belirlediği, üç değişik mekana(istasyona) daha iş yerleştirerek , ziyaretçilerini bir hat üzerinde yolculuğa çıkarıyor.
Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergiye katılan Türkyılmaz, bu sergisinde, daha önceki sergilerinde deneyimlediği “açılışa kadar sergi kurma” sürecini de sergisine dahil ediyor. apel, 20-28 Nisan tarihlerinde sanatçının atölyesi olarak ziyaretçilere açık olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Efsane vokalist hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Meleklerin çalgısı ile her telden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa