18 Mayıs 2010 00:00

5. şampiyon Bursaspor taraftarını sokağa döktü...

Türkiye 1. liginin 52 yıllık tarihinde Trabzonspor’dan sonra Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon olan Bursaspor taraftarlarıyla bütünleşerek büyük bir coşku yaşadı.

Paylaş

Türkiye 1. liginin 52 yıllık tarihinde Trabzonspor’dan sonra Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon olan Bursaspor taraftarlarıyla bütünleşerek büyük bir coşku yaşadı.
Bursaspor-Beşiktaş maçının bitiminin ardından İstanbul’a dikkat kesilen ve Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sonucunu bekleyen yeşil - beyazlı teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar maçın 1-1 bittiği haberini aldıktan sonra büyük bir sevinç yaşadı.
Tribünlerden sahaya inen taraftarlar stadın içini hınca hınç doldurdu. Yeşil - beyazlı taraftarlar Trabzonspor lehine tezahürat da yaptılar.
TARAFTARLAR SAHAYA GİRDİ
Futbolcular ve teknik heyet birbirine sarılıp saha içinde kutlamalar yaparken, Atatürk Stadı tribünlerindeki yaklaşık 20 bin taraftar sahaya akın etti. Sahayı dolduran taraftarlar, Bursasporlu futbolcularla şampiyonluğu kutlayıp doyasıya eğlendi. Atatürk Stadı adeta bayram yerine döndü.
‘KUPAYI AZİZ YILDIRIM VERSİN’
Taraftarlar, şampiyonluk kupasını Aziz Yıldırım’ın elinden almak istediklerini yaptıkları tezahüratlarla söylerken, sahaya giren taraftarlar kutlamaların başlaması için tribünlere güçlükle gönderildi. Uzun uğraşların ardından taraftarların tribünlere çıkmasıyla kutlamalar başladı. Şampiyonlar ligi standı önünde poz veren futbolcular ve yönetim, şampiyonluğu Yeşil-beyazlı camia, düzenlenecek eğlence ile 47 yıl sonra gelen ilk lig şampiyonluğunu doyasıya kutlayacak.
BÜTÜN ŞEHİR SOKAKLARA ÇIKTI
Bu arada, stat dışında da büyük bir kutlama yaşandı. Maçın bitiş düdüğü ile sokaklara dökülen binlerce Bursalı, caddeleri ve sokakları bayram yerine çevirdi. Yollarda uzun konvoylar oluşturan taraftarlar, davullu, zurnalı eğlenceler düzenledi. Şehrin tüm ana arter ve caddelerinde büyük bir şenlik yaşandı.
5.ŞAMPİYON
1963 yılında kurulan Bursaspor büyük bir başarıya imza atarak 52 yıllık lig tarihinde Tarbzonspor’dan sonra Anadolu’dan çıkan ikinci şampiyon oldu. Bursaspor aynı zamanda bugüne kadar şampiyonluk kazanan 5. takım olma unvanını da kazandı.
Bursaspor’un Anadolu’dan çıkan ikinci şampiyon olması futbol tarihinde tüm dengeleri değiştirecek bir özellikte. Bursaspor’un bu şampiyonluğu diğer Anadolu takımlarının da ‘Biz de başarabiliriz’ inancını artıracak gibi görünüyor. (HABER MERKEZİ)

SABIRLA BEKLEDİK ŞAMPİYON OLDUK
2009-2010 sezonunu şampiyon alarak bitiren Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sabırla bekleyip şampiyon olduklarını söyledi.
Beşiktaş’ı 2-1 yendikleri maçın ardından konuşan Sağlam, liderliğe yükseldikten sonra şampiyonluğa olan inançlarının arttığını belirti. Fenerbahçe’nin puan kaybedeceğini umduklarını dile getiren Sağlam, “Hep beklemeye devam ettik, bu bize son maçta nasip oldu. Geçmiş maçlarda kaptırdığımız liderliği son maçta geri aldık. Ve sonunda şampiyon olduk. Anadolu’dan çıkan Trabzon’dan sonraki ikinci şampiyon olma gururunu yaşıyoruz. Bu onur bize ait. Oyuncularımla gurur duyuyorum, hepsini alnından öpüyorum. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum, hepsine hediye olsun bu şampiyonluk” diye konuştu.
Şimdi üzerlerindeki sorumluluğun daha arttığına işaret eden Sağlam, şöyle devam etti: “Gelecek sene Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edeceğiz. Bize inanan, bize güvenen herkesin inancını boşa çıkarmadığımız için gurur duyuyorum. Bu zafer, belediye başkanından, kulüp başkanına, futbolculardan taraftara, teknik heyetten malzemecilerimize, taraftardan Bursa halkına kadar hepimize ait. Herkese kutlu olsun, herkese teşekkür ediyoruz.”


TAKSİM’DE TİMSAH YÜRÜYÜŞÜ

Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor’un taraftarları şölen alanına çevirdikleri Taksim’de ‘timsah yürüyüşü’ yaptı. Taksim Meydanı’na Bursaspor taraftarlarının yanı sıra Trabzonspor, Ankaragücü, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da akın etti. Birlikte eğlenen taraftarlar, takımlarının formalarını giyerek, renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar Taksim Meydanı’nda yol kapatıp halay çekti. Trabzonspor taraftarları ise caddelerde horon tepti. Bursaspor taraftarları ise, Taksim Meydanı’nda yeşil-beyazlı takımın ünlü ‘timsah yürüyüşü’nü yaptı.

YILDIRIM BIRAKIYOR
Fenerbahçe taraftarının maç bitiminde istifaya davet ettiği Aziz Yıldırım’ın yol ayrımına geldiği öğrenildi. Hafta içinde yapılacak yönetim toplantısında başkanın ayrılma isteğini arkadaşlarına bildireceği ileri sürüldü
Sezon başında taraftarlara üst üste üç şampiyonluk sözü veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşma sonrası büyük üzüntü yaşadı. Fenerbahçe seyircisi ise kaçan şampiyonluğun faturasını yönetime çıkardı. Maç bitiminde uzun süre Başkan Aziz Yıldırım’ı istifaya davet eden taraftarlar, basın odasına da saldırarak Teknik Direktör Daum’u tartaklamak istedi.
Başkan Aziz Yıldırım’ın Denizli’den sonra ikinci kez son hafta yaşadığı büyük hayal kırıklığının ardından istifanın eşiğine geldiği öğrenildi. Hafta içinde yönetim kurulunu toplayacak olan başkanın, ayrılma istediğini arkadaşlarına aktaracağı ve genel kurula gitme önerisini getireceği ileri sürüldü.
Bu arada Teknik Direktör Christoph Daum’un da ayrılığın eşiğine geldiği öğrenildi.
KADIKÖY’DE YANLIŞ ANONS
Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu yitirdiği maçın sonunda yanlış anons kısa süreli sevince neden oldu
Karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken, Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 tamamlandığı yönünde iki kez yapılan anons tribünlerde bir anda şampiyonluk havasının yaşanmasına neden oldu. Saha içindeki futbolculara da aynı bilgi verilince futbolcular bir anda maçı bıraktı ve adeta karşılaşmanın sona ermesini bekledi. Tribünlerden havaya konfetiler uçurulurken, statta bir anda şampiyonluk coşkusu yaşanmaya başlandı.
Ancak bir süre sonra Bursaspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yendiği, yanlış bilgi verildiği anonsu yapılınca, sevinç bir anda şoka dönüştü.
KADIKÖY’DE BÜYÜK OLAYLAR
Maçtan sonra statda yangın çıkarken, stat dışında ise olaylar çıktı. Maçın bitimiyle birlikte taraftarlar dışarıda olay çıkarırken, polisin müdahalesine karşın yaşanan gerginlik daha da büyüdü. Olaylara müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine taş ve benzeri yabancı maddelerle saldıran taraftarlara, polis ise tazyikli su sıkarak müdahale etti.
Taraftar basın tribünü’nde çok sayıda gazeteciye de tepki gösterdi
ÖNCEKİ HABER

Yayla yolunda oğlaklarını heybede taşıyorlar

SONRAKİ HABER

Efsane vokalist hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...