19 Mayıs 2010 00:00

Savaştan nemalananlara boyun eğmeyecekler

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Muğla’da Kürt üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’un şahsında devrimci-demokrat-yurtsever anlayışa yapılan saldırı bir basın açıklamasıyla kınandı.

Paylaş


Aydın’ın Nazilli ilçesinde Muğla’da Kürt üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’un şahsında devrimci-demokrat-yurtsever anlayışa yapılan saldırı bir basın açıklamasıyla kınandı.
Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okuyan BDP’li öğrenciler tarafından Nazilli Belediye Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına Nazilli Emek Gençliği de destek verdi.
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı ve “Biji Biratiya Gelan”(Yaşasın Halkların Kardeşliği), “Faşizme Karşı Omuz Omuza” “Biji Yekitiya Teqoşin”(Yaşasın Mücadele Birliği) gibi sloganların atıldığı eylemde açıklamayı yapan Özgür Utlu “Üniversite deyince akla bilim gelir, felsefe gelir, özgürlük gelir. Bu gençlere milliyetçilik ve şovenizm aşılayarak, farklı olana düşman ederek ancak ellerine kan bulaştırırsınız. Artık üniversitelerde kavga ve çatışma değil bilim etkinlikleri, fikir tartışmaları istiyoruz.” dedi.Türkiye’nin son dönemlerde gerici ve faşist ablukaya alınmak istendiğine ve son zamanlarda bu amaçla birçok saldırının gerçekleştiğine, Muğla’daki olayın da bu şekilde tasarlanmış bir olay olduğuna dikkat çeken Utlu “Olaylar demokrasi, insan hakları ve barış açısından kaygı vericidir. Şoven-ırkçı ideolojilerin etkisi altındaki bir linç kalabalığının, etnik tahammülsüzlüğünü silah kullanarak üniversite öğrencilerine saldıracak boyuta tırmandırmasının üzerinde herkes iyi düşünmelidir.” dedi.
Gençlerin “Ne Muğla, Ne Samsun; Faşist Saldırılar Son Bulsun”, “Faşizme Ölüm, Halka Hürriyet”, “Gün Gelecek, Devran Dönecek, Katiller Halka Hesap Verecek” ve “ Faşist Saldırılar Mücadelemize Engel Olamaz” gibi dövizler taşıdıkları eylemde Özgür Utlu sözlerine şu şekilde son verdi: “Bizler, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen; ilericileri, devrimcileri, demokratları hedef alarak bu saldırıları tezgahlayan; farklı seslere tahammülü olmayan; bizleri kendi karanlıklarında baskı ve zor yoluyla susturmaya çalışan; savaştan nemalanan bu kirli güçlere boyun eğmeyeceğiz. Yaratılmaya çalışılan gerici ve faşist ablukaya karşı bulunduğumuz her yerde Eşit-Özgür-Demokratik Türkiye mücadelesini sürdüreceğiz.” (Nazilli/ EVRENSEL)

ŞERZAN 6 GÜNDÜR KOMADA
MUĞLA’da ülkücü saldırıda ağır yaralanan Şerzan Kurt, 6 gündür hiçbir müdahale edilmeden komada.
Muğla’da öğrencilere yönelik saldırıda vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren Şerzan Kurt’un durumu halen ciddiyetini koruyor. Kurt ailesi dün çocuklarını hastanede ziyaret etti. Baba Ömer Kurt, doktorların kendisine, “Durum halen aynı. Şerzan’ın direnç göstermesi gerekir, aksi takdirde müdahale etme şansımız yok” dediğini söyledi. Baba Kurt, oğlunun durumunun aynı olduğunu ve gün geçtikçe endişelerinin arttığını belirtti. (İZMİR)
Serkan Delidere
ÖNCEKİ HABER

Kayıplar için eylem

SONRAKİ HABER

GENÇLERE HALAY BİLE YASAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...