20 Mayıs 2010 00:00

Çay fiyatı üreticiyi memnun etmedi!

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker 2010 yaş çay taban fiyatının 1 TL olduğunu açıkladı.

Paylaş

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker 2010 yaş çay taban fiyatının 1 TL olduğunu açıkladı. Çay üreticileri verilen fiyatı çok düşük bularak seçimlerde hesaplaşacaklarını belirtti.
2010 yılı yaş çay fiyatı Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker Tarafından ÇAYKUR Genel müdürlüğü binasında yapılan toplantıyla açıklandı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda konuşan Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker çay üreticisinin her zaman yanında olduklarını belirterek “Ekmeğini çaya bağlayan üreticimizin mağdur olmaması yönünde desteklerimizi bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da arttırarak sürdüreceğiz” dedi.
2009 yılına göre yüzde 12.03’lük bir artış uyguladıklarını belirten Bakan Eker, “ÇAYKUR’un uygulayacağı fiyat 2009 yılına göre yüzde 12.03’lük bir artışla 88.5 kuruş, 11.5 kuruş da destekleme pirimi olmak üzere toplam 1 lirayla ÇAYKUR alımını gerçekleştirecektir” dedi.
SEÇİMLERDE HESAP SORACAĞIZ
Rize Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, fiyatın beklenenin çok altında olduğunu söyleyerek “Üreticinin yevmiye fiyatına değmiyor. Biz 1.25 kuruş istedik. Bir kilo çayın bize maliyeti bu fiyattır. Biz makul fiyat istedik ama 1 lira verdiler. 204 bin çay üreticisine yazıktır. ÇAYKUR’da ki daire başkanları 5 bin lira maaş alıyor, biz bu parayı beş ayda alamıyoruz. Bir de tutmuş hepsi çay fiyatını alkışlıyorlar. O para burunlarından gelsin. Önümüzde seçim var orada göreceğiz onları” diyerek açıklanan fiyata tepki gösterdi.
ÇAYA KOMİK ZAM
Çay Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Recep Memişoğlu da yaptığı yazılı açıklamada Çay Üreticileri Sendikası olarak 2010 yılı yaş çay fiyatını sezon başlamadan açıkladıklarını vurgulayarak. “Bugün yaş çay üreticisi hayal kırıklığı yaşamıştır. Bu rakamı kabul etmek mümkün değildir. Çay Üreticileri Sendikası olarak, geçmişte olduğu gibi budan sonra da üreticinin yanında olacağız.” dedi. (RİZE)
Musa Yazıcı
ÖNCEKİ HABER

Muğla’daki saldırıda yaralanan Şerzan Kurt hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

SENDİKAYI ELEŞTİRDİ İŞTEN ATILDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa