22 Mayıs 2010 00:00

Lise öğrencileri Ankara’da yol kapattı

Ankara Batıkent’te arkadaşlarının, hiçbir önlemin alınmadığı yolda trafik kazası geçirmesini...

Paylaş

Ankara Batıkent’te arkadaşlarının, hiçbir önlemin alınmadığı yolda trafik kazası geçirmesini ve önlem almayan belediyeyi protesto eden Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri yolu trafiğe kapattılar.
Belediyenin vurdumduymazlığı faciaya neden oldu. Yaya geçidi ve hız kesici olmayan yolda bir öğrenci az daha canından oluyordu. Ankara Batıkent Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi’nin bulunduğu 1.Cadde’de araçlar çok hızlı seyrediyor. Öğrenciler ve öğretmenler sabahları okula gitmekte zorlanıyorlar.
Okul yönetimi tarafından 5 yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvurulardan sonuç alınamadı. Öğrenciler ve öğretmenler, can güvenliklerinin olmaması nedeniyle okulun önüne ışıklı sistem ve hız kesici konmasını istiyorlar. En son mayıs ayı başında belediyeye başvurulmasına rağmen bir sonuç alınmadı. Öğrencilerin karşıdan karşıya geçmesi esnasında sık sık kaza meydana geliyor. Kimi zaman öğrencilere çarpmamak için araçlar birbirine çarpıyor. Son on gün içerisinde ise 3 kaza meydana geldi.
Diğer kazalarda araçlar zincirleme birbirine çarparken, son kazada okul öğrencisi Elif Erbaş ağır yaralandı. Çarpmanın etkisiyle havaya fırlayan öğrenci Elif Erbaş, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 3 gündür yoğun bakımda, hayati tehlikesi sürüyor.
BELEDİYEYE ÖFKE
Belediyenin bu vurdum duymazlığına öfkelenen öğrenciler 1. Cadde’yi yaklaşık 10 dakika trafiğe kapatarak açıklama yaptılar. Okul öğrencilerinin tamamının katıldığı eylemde, “Ölüm yolu değil, okul yolu istiyoruz”, “Ahirete değil okula geçit istiyoruz”, “Hayat bu kadar ucuz mu?”, “Elif’ler ölmesin” dövizleri açan öğrenciler okul önüne trafik ışığı ve hız kesici konmasını istediler. “Öğrenciyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganı atan öğrenciler, eylemin ardından okullarına geri döndüler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üniversitedeki yemek zammı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen üyesine sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...