24 Mayıs 2010 00:00

Halkevleri 21. kongresini gerçekleştirdi

Halkevleri’nin 21. Olağan Genel Kurulu, “Halkın Hakları Kongresi” sloganıyla gerçekleşti.

Paylaş

Halkevleri’nin 21. Olağan Genel Kurulu, “Halkın Hakları Kongresi” sloganıyla gerçekleşti. Kongreye BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eş Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, EMEP, ÖDP, SDP, SP ve TKP yöneticileri de katıldı.
Açılışta konuşan Halkevleri eski Genel Başkanı Abdullah Aydın, halkın hak mücadelesinin eninde sonunda başarıya ulaşacağını söyledi.
Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, neoliberal politikalara ve ırkçı söylemlere karşı insanlık kavgası vermenin önemini vurguladı. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise “AKP kendisine muhalif olanları sermayeyi, medyayı, hukuku kullanarak düşürmeye çalışıyor” dedi. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya da, “Eğer mücadelemiz sisteme karşı değil sadece iktidarlarla sınırlı kalırsa, kapitalizm allayıp pullayıp yeni iktidarlar yaratacaktır” dedi. Kaya, emek cephesinde yer alan bütün kesimlerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse ise TEKEL işçilerinin mücadelesinin, egemenler tarafından dayatılan baskıların, korkutma politikalarının emek ve demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesiyle nasıl yok edilebileceğini gösterdiğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Şerzan Kurt’un katilleri belli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...