12 Mart 2011 10:59

Van Belediyesi’nde TİS imzalandı

VAN Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sözleşmeye göre kadına yönelik şiddet uygulayan çalışanların tüm mali ve sosyal yardımları kesilerek ailesine verilecek. Sözleşmede ayrıca, 8 Mart ve 21 Martta çalışanların ücretli izinli olması maddeleri yer aldı.Van Belediyesi Kült&u

Van Belediyesi’nde TİS imzalandı
Paylaş

VAN Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sözleşmeye göre kadına yönelik şiddet uygulayan çalışanların tüm mali ve sosyal yardımları kesilerek ailesine verilecek. Sözleşmede ayrıca, 8 Mart ve 21 Martta çalışanların ücretli izinli olması maddeleri yer aldı.

Van Belediyesi Kültür binasında düzenlenen imza törenine Van Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahman Doğar, Selim Bozyiğit, Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Tüm-Bel Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpengin ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Tüm-Bel Sen Van Şube Başkanı Nizamettin Bağlan, Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ve Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar’ın yaptığı konuşmaların ardından sözleşme imzalandı. Yapılan sözleşme gereği aylık 400 TL iyileştirme zammı, 250 TL Ramazan Bayramı, 400 TL Kurban Bayramı, 100 TL Doğum, 100 TL Yakacak yardımının yanında ölüm durumlarında ise kişinin ailesine 1 maaş ödenecek. Geçen yıl yapılan 320 TL’lik iyileştirme zammı bu sözleşme ile 500 TL’ye çıkarıldı. Sözleşme gereği, kadına yönelik şiddet uygulayan sendika üyelerinin tüm mali ve sosyal yardımları kesilerek ailesine verilecek. Sözleşmede ayrıca, belediye çalışanların bulundukları alanlarda halkla daha iyi bir diyalog yürütülmesi için çok dilli belediyecili modelinin uygulanması ve Belediyenin buna katkı sunması, 8 Mart günü kadınların ücretli izinli sayılması, 21 Mart Newroz Bayramı’nda da belediye çalışanlarının ücretli izinli olması, Belediyeye alınacak sözleşmeli veya kadrolu memurların yüzde 50’sinin kadın olması maddesi de yer alıyor. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Newroz heyecanı

SONRAKİ HABER

Silopi’de Newroz ateşi yakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa